Tatuajul – reguli esențiale pentru îngrijirea acestuia

Pielea ta este povestea ta – fiecare rid, fiecare cicatrice și chiar și tatuajele. Acestea sunt o parte din tine, ceva care te ajută să îți exprimi propriul eu, însă merită să ai grijă de pielea ta tatuată pentru a arăta perfect ani de zile. Ți-ai făcut propriul tatuaj – ce urmează? Cum ar trebui să arate acum îngrijirea corectă a tatuajului?

Cum să îngrijești un tatuaj proaspăt realizat?

Primele zile după tatuaj sunt deosebit de importante și în timpul lor pielea necesită o îngrijire excepțională. 

Cerneala este o substanță străină care tocmai a fost forțată între straturile pielii – așa că acordă pielii timp și condițiile potrivite pentru a „accepta intrusul” și a se împrieteni cu ea.

Există câteva elemente importante de îngrijire a pielii proaspăt tatuate, de care merită să ții cont, și anume:

  • După realizarea tatuajului, artistul tatuator înfășoară pielea cu folie, care are rolul de a proteja împotriva bacteriilor. După aproximativ 2-3 ore, îndepărteaz-o pentru ca acesta să aibă acces la aer proaspăt.
  • Spală tatuajul cu apă rece și spun și usucă-l cu un prosop de hârtie.
  • Aplică un strat subțire de cremă îngrijirea pielii post tatuaj, înfășoară zona în folie și las-o așa câteva ore. 

Cum să îngrijești un tatuaj după ce se vindecă?

Îngrijirea tatuajului pe piele trebuie amintită tot timpul, nu numai în stadiul de vindecare a acestuia. Nu este însă prea complicat. Este suficientă aplicarea regulată de cremă. Utilizează o cremă pentru îngrijirea pielii uscate pentru acesta, dar și creme de protecție solară dacă intenționezi să rămâi la soare pentru o perioadă lungă de timp.

În prima lună după ce ai făcut un tatuaj, acesta nu trebuie expus la soare. Contactul prelungit al pielii cu radiațiile UV poate face ca tatuajul să devină mai luminos în timp și să-și piardă claritatea naturală.

După aproximativ 30 de zile, pielea acoperită cu tatuajul, care va intra în contact cu soarele, trebuie lubrifiată cu cremă SPF 50, care o va proteja eficient. De asemenea, poți folosi și o cremă pentru piele uscată, care va proteja chiar și împotriva temperaturilor scăzute și vântului. De asemenea, aceasta se va absorbi rapid și va hidrata pentru o lungă perioadă de timp.

În concluzie, pentru ca tatuajul să se vindece corect, nu uita să hidratezi pielea și să o lubrifiezi corespunzător. În acest fel, vei preveni descuamarea și căderea prea rapidă a crustelor. Pentru aceasta, alege o cremă care regenerează eficient pielea și accelerează procesul de vindecare.

Lasă un comentariu