Alegerea pietrei decorative – utilizări, beneficii și mod de curățare

Piatra decorativă se potrivește multor interioare, cum ar fi un living, un hol sau exteriorul casei. Datorită unei game largi de culori, poate fi asortată cu design-uri clasice și moderne, datorită cărora va fi un decor original. Iată câteva beneficii și informații, dar și sfaturi pentru amenajarea cu piatră decorativă, care te vor ajuta în alegerea celor mai bune modele.

Piatra decorativă – potențialul acestei materii prime este inepuizabil

Piatra decorativă combină funcția decorativă și caracterul practic – durabilitate, rezistență la condiții externe, rezistență în timp. Panourile de acest tip sunt cel mai adesea realizate din ardezie, ardezie cuarțită, cuarț, calcit și bazalt. Aceste materiale sunt apreciate în primul rând pentru durabilitatea lor, deși estetica nu este cu siguranță inferioară acesteia. Acestea sunt elemente clasice, foarte interesante, elegante de finisare a structurii casei care îi vor conferi un caracter inovator. Plăcile de piatră sunt montate cu lipici, ceea ce permite mulți ani de funcționare fără teama de deteriorare mecanică sau dezlipire. Acesta este un avantaj clar al acestui tip de soluție față de gresia populară.

Piatra naturală poate fi folosită în multe moduri – ca soclu de finisare, gard, fațadă sau podea în camera de zi. De asemenea, o vei găsi adesea pe scări – astfel de proiecte arată grozav de mulți ani, iar funcționarea lor este foarte sigură, atâta timp cât roca este adaptată corespunzător unei astfel de utilizări.

Beneficiile utilizării pietrei decorative

Clasică, atemporală și, mai presus de toate, durabilă – acestea sunt caracteristicile care disting piatra decorativă de alte materiale disponibile pe piață. Utilizarea acestui material în cazul structurilor exterioare este o idee extrem de bună. Piatra este o definiție largă a diferitelor materii prime. Piatra decorativă pe care o poți alege din oferta magazinelor are o calitate premium și poate aparține unei categorii precum Arvore, Athos, Traverstone, Roma, Star Brick, Jerusalem Stone sau Orion. 

În funcție de soluția pe care o alegi, poți crea o barieră eficientă, rezistentă la îngheț, împotriva impactului temperaturilor scăzute asupra structurii clădirii sau a gardului sau o fațadă ieftină, ușor de instalat, al cărei design te va servi ani de zile. Desigur, există multe posibilități – fiecare dintre aceste materiale are propriile caracteristici distinctive care le fac potrivite pentru interioare și exterioare de diferite caractere.

Unde poate fi utilizată piatra decorativă?

  • Piatra decorativă pentru living

Piatra decorativă pentru peretele sufrageriei îți permite să aranjezi frumos interiorul. Este aspectul care determină faptul că este aleasă de bunăvoie pentru diverse tipuri de încăperi. Un singur perete sau șemineu încadrat în camera de zi cu utilizarea pietrei îți permite să creezi un aranjament frumos și, în plus, piatra este un material atât de ușor în formă încât nu dă impresia de a fi copleșit în interior. Ba mai mult, atrage privirea și sparge monotonia pereților, fiind un decor inedit de mulți ani. 

  • Piatra decorativă pentru dormitor

Când cauți decorul perfect din piatră pentru dormitor, merită să alegi un material durabil, care să arate estetic plăcut pentru mulți ani. Când vine vorba de culori, piatra ar trebui să se îmbine cu alte elemente de mobilier, ceea ce va crea un spațiu cald și confortabil. 

  • Piatra decorativă pentru exterior

Mulți oameni aleg fațade cu piatră decorativă, ceea ce are multe avantaje, deoarece îți permite să creezi o completare frumoasă a altor elemente de design exterior.  Piatra decorativă funcționează bine nu numai pe fațadă, ci și pe soclu și garduri. Este durabilă, ușor de curățat și arată extrem de elegant. 

Piatra decorativă se potrivește perfect cu interioarele moderne, minimaliste, în special cu cele decorate în stilul scandinav și boho. Piatra poate fi combinată cu lemn, mobilier și accesorii din materiale naturale.

Piatra decorativă – cum trebuie curățată?

Piatra decorativă are o suprafață neuniformă, structurată, care este propice pentru depunerea murdăriei și a prafului. Prin urmare, suprafața pietrei poate fi impregnată, deoarece va oferi protecție suplimentară. 

Piatra este un material natural, așa că cel mai bine este să o cureți cu apă. Într-o situație în care murdăria este dificil de îndepărtat, de exemplu din ulei sau alte substanțe grase, piatra poate fi curățată cu un agent de curățare adecvat.

Lasă un comentariu