Robotii de piscina – cureti mai putin, te distrezi mai mult

Un robot piscina elimina cu succes murdaria acumulata pe pardoseala, peretii si linia de apa bazinului, asigurand o curatare autonoma. Pe langa procesul optim de igienizare si costurile de utilizare extrem de avantajoase, robotul de piscina vine la pachet cu beneficii importante, printre care si timp salvat pe care sa il folosesti in alte scopuri.

Un robot piscina elimina cu succes murdaria acumulata pe pardoseala, peretii si linia de apa bazinului, asigurand o curatare autonoma. Pe langa procesul optim de igienizare si costurile de utilizare extrem de avantajoase, robotul de piscina vine la pachet cu beneficii importante, printre care si timp salvat pe care sa il folosesti in alte scopuri.

Robot piscina: mai putina munca, mai mult inot

Robotii de piscina simplifica procesul manual de curatare printr-o igienizare optima a tuturor suprafetelor, indepartand praful, reziduurile sau urmele de talpi de pe pardoseala, pereti si linia de plutire. Ai, astfel, acces la tehnologii petru curatare de top, indiferent de forma si dimensiunea bazinului. Pornirea lor este rapida, de tipul Plug&Play, iar pentru ca robotii autonomi sa isi poata incepe treaba in bazin, nu vor fi necesare decat anumite ajustari ale parametrilor, realizate pe baza necesitatilor tale, ca utilizator.

Beneficiile unui robot piscina

  • Economie de timp

Curatarea manuala a piscinei poate dura pana la o ora sau mai mult, in comparatie cu cele cateva minute necesare in procesul de curatare al unui robot de piscina. Adauga robotul in apa, porneste-l si continua-ti activitatile de zi cu zi. Este, probabil, cel mai mare si apreciat avantaj de catre proprietarii de piscina. Cu toate acestea, este indicat sa aspiri manual piscina la doua saptamani, pentru a-i asigura o curatare eficienta utilizand, intre timp, robotul automat. Daca igienizezi piscina saptamanal, poti utiliza robotul in detrimentul aspirarii manuale.

  • Mai putine batai de cap

Aspirarea manuala a piscinei implica mai multi pasi si munca fizica care trebuie efectuate corect. Poate va trebui sa speli mai intai pompa si sa te asiguri ca filtrul are o aspiratie puternica de la linia skimmerului inainte de a conecta furtunul. Apoi, trebuie sa amorsezi furtunul cu apa inainte de conectare pentru a evita intrarea aerului. Totodata, trebuie sa stai acolo si sa-ti aspiri manual piscina inainte si inapoi, pana cand acoperi fiecare centimetru din pardoseala si pereti. Acest lucru poate lua destul de mult timp, necesitand mult efort. Nu uita sa cureti cosul filtrului din pompa atunci cand ai terminat aspirarea manuala si sa speli din nou pompa in contracurent. Toate acestea pot fi evitate atunci cand utilizezi un robot automat de curatare a piscinei.

 

 

  • Previne uzura filtrului

Intrucat un robot automat functioneaza independent de filtrul piscinei, toate murdaria, resturile, frunzele, si alte impuritati sunt colectate in propriul cos intern, fara a trece prin filtrul de nisip. Acest lucru impiedica uzura si prelungeste durata de viata a filtrului de nisip.

  • Colecteaza parul animalelor de companie

Daca permiti animalului de companie sa se bucure de inot, parul acestuia se poate acumula la suprafata, mergand pe linia apei, contaminand-o si, in cele din urma, croindu-si cale prin filtru. Robotii care curata linia de apa a bazinului pot ajuta la indepartarea parului animalelor de companie din piscina, iar daca aceasta este o problema, poate ar fi indicat sa utilizezi sosete skimmer – o tesatura usor de intins, care se potriveste perfect peste cosul de skimmer al piscinei – pentru a impiedica infundarea cu par a filtrului.

Robotii de piscina asigura beneficii multiple, gratie caracteristicilor si functiilor speciale integrate, inclusiv:

  • Eficienta energetica, datorata opririi automate, in functie de ciclul pentru curatare presetat
  • Usurinta in utilizare, prin functia Plug&Play si control de la distanta
  • Performante maxime pentru curatarea pardoselii, peretilor si liniei de apa
  • Multiple optiuni de programare si ajustari ale parametrilor in functie de necesitatea bazinului
  • Functii de navigatie, pentru o curatare corespunzatoare a intregului bazin.

Utilizarea unui robot piscina performant asigura intretinerea piscinei pe intreg parcursul anului, cu un minim de efort fizic, apa sau buget alocat substantelor pentru curatarea manuala a bazinului. Functiile sale inteligente  permit un proces de lucru autonom si rapid, caracterizandu-se inclusiv prin ajustari ale parametrilor in timp real si, totodata, un control eficient de la distanta.

Lasă un comentariu