De ce să optezi pentru o locuință mai mică ?

Dacă dorești să achiziționezi o proprietate, ia în calcul și cele cu suprafețe ceva mai mici.

Printre cele mai populare subiecte referitoare la mutari locuinte, se regăsește suprafața pe care ar trebui să o aibă noua proprietate. Deși o casă mare, spațioasă, este idealul multor proprietari, află că cele mai compacte nu sunt de trecut cu vederea. De fapt, multe persoane se orientează către o astfel de achiziție din mai multe motive practice. Îți prezentăm în continuare doar câteva dintre acestea.

1. Pentru un buget și rate mai mici

Sunt destule persoane care optează pentru chirie, din cauza ratelor mari necesare cumpărării unei case. Totuși, asta nu trebuie să te descurajeze în a-ți îndeplini visul de a fi proprietar cu acte în regulă. Dacă, pentru început cel puțin, cumperi o garsonieră sau un apartament mai mic, bugetul investit va fi mai acceptabil. În plus, nu omite nici costurile cu renovarea.

2. Investește diferența în mobilier nou

Cumpărarea unei case nu se rezumă doar la bunul respectiv. O locuință are nevoie și de dotări. Când îți organizezi bugetul, ia în considerare acest lucru și lasă o diferență de bani și pentru piese noi de mobilă sau electrocasnice. Pentru o relocare rapidă și sigură a bunurilor tale, contactează cu încredere o firma de mutari locuinte ce te va ajuta să te muți mai repede în noua casă.

3. Mai ușor de întreținut

Un alt avantaj pentru proprietățile cu suprafețe mai mici este că sunt mai ușor de întreținut. În lipsa timpului, curățenia într-o casă cu multe camere se poate transforma într-o provocare. De ce să nu folosești acele ore bune pentru tine și cei dragi ? De asemenea, dacă o amenajezi inteligent, o garsonieră, de pildă, îți poate oferi la fel de mult confort ca un apartament.

4. Casă mai mică înseamnă și un consum mai mic

Pe bună dreptate se spune că o casă este o investiție și încă una de durată. Este bine să iei în calcul că o proprietate mai mare consumă mai multe resurse (încălzirea pe durata sezonului rece, lumină, etc.). Așadar, și din acest punct de vedere, o proprietate ceva mai mică, dar cochetă, se poate transforma în casa visurilor.

Lasă un comentariu