Cum îl ajuți pe copil să se adapteze mai ușor în noua casă ?

Mutatul poate fi o schimbare majoră pentru cei mai mici din familie.

Copiilor le place să exploreze, să afle lucruri noi și sunt adaptabili la schimbare. Mutatul cu locuința este echivalentă cu scoaterea din zona de confort, chiar și pentru adulți. De aceea, copiii au nevoie de suportul nostru în această etapă importantă. Noul început alături de familie într-o altă locuință este un moment special. Iar ca totul să meargă ca pe roate, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pentru ca cei mici din familie să se adapteze mai ușor schimbării.

Alege o perioadă a vacanțelor școlare pentru mutare

Dacă mutarea are loc în alt oraș, atunci, cu atât mai mult, este indicat să planifici relocarea în perioada vacanței de vară. Copilul de grădiniță sau școlarul va avea mai mult timp să se obișnuiască și nu va percepe mutarea ca o rupere bruscă de ceea ce cunoștea deja. Cu ajutorul unei firme profesioniste de mutari mobila, totul se va desfășura mai repede. Astfel, vei avea mai mult timp să îl dedici familiei, încă de la început, în noua locuință.

Îmbracă totul într-o poveste

Copiii au multe curiozități, iar mutatul este un eveniment mult prea mare și important ca să fie trecut cu vederea. Chiar dacă sunteți ocupați cu împachetatul și totul pare că se întâmplă foarte rapid, alocați un pic de timp pentru a-i explica și mezinului/mezinei ce se întâmplă. Cei mici adoră poveștile, iar dacă relocarea le este prezentată într-o manieră atractivă, vor fi încântați să pornească întocmai ca într-o aventură și se vor atașa mai repede decât credeați de noua casă.

Mobilează și decorează camera de vis a copilăriei

Care copil nu își dorește să aibă camera lui, decorată cu eroii preferați, unde se imaginează prințesă sau cavaler ? Pentru a face mutatul și mai interesant, alegeți împreună noua cameră și designul ce îi va colora de-acum copilăria. Dacă ai deja piesele de mobilier dorite, compania de mutari mobila Bucuresti se va asigura că toate bunurile vor fi transportate și asamblate pe poziție finală la destinație, spre bucuria ta și a familiei tale.

Lasă un comentariu