Cărţile pentru copii, partenerii ideali pentru zilele de vacanţă

Vacanţele copiilor sunt perioadele plăcute în care trezitul de dimineaţă nu mai este o prioritate, iar activităţile de peste zi pot fi pline de provocări interesante, creative şi distractive. Cu toate acestea, pentru ca zilele de vacanţă să ofere copilului resurse cât mai variate, este recomandat să îi stabileşti un program orientativ, care să îl stimuleze într-un mod cât mai variat, cu scopul de a îmbina joaca, activităţile educative şi mişcarea fizică.

Lectură pentru prima vacanţă de şcolar

Dacă cel mic deja a parcurs primul an de şcoală, atunci din programul lui zilnic nu ar trebui să lipsescă ora de lectură. Deja familiarizat cu literele şi sunetele, copilul va fi foarte încântat să îşi exerseze competenţele cititului parcurgând carti ilustrate, în care semnele grafice se îmbină armonios cu imaginea care are rolul de a da amploare şi sens textului parcurs. Grafica plăcută şi paletele coloristice, fac din aceste cărţi, prietenii ideali pentru timpul alocat studiului pe durata vacanţei.

Pornim la drum, cu o carte pentru copii

Vacanţa înseamnă excursii şi drumeţii, joacă pe malul mării, mişcare în aer liber şi descoperirea de locuri noi. Nu de puţine ori îţi pui problema drumurilor lungi parcurse cu trenul, maşina ori avionul, astfel că luând în vacanţă carti pentru copii, asiguri o activitate plăcută pe durata călătoriilor, oferindu-i şi posibilitatea de a petrece câteva ore de lectură în repaosul de la joacă. 

Alege cartea potrivită copilului tău

Indiferent dacă este la început de drum pe calea lecturii, dacă deja este familiarizat şi citeşte cu multă plăcere, este foarte important ca cel mic să aibă acces la tipul de carte care i se va potrivi cel mai bine. Atunci când alegi carti copii, este recomandat să ţii cont de câteva recomandări. Chiar dacă tu ai o anumită abordarea atunci când alegi cărţile pe care consideri că ar trebui să le parcurgă cel mic, ar fi indicat să ţii cont şi de preferinţele lui. Pe lângă literatura clasică pe care tu ai parcurs-o în vremea copilăriei, îndreaptă-ţi atenţia şi către literatura contemporană pentru copii, o abordare modernă şi surprinzătoare, pe care micuţul tău o va aprecia. Raportat la vârstă şi la gradul lui de dezvoltare, la preocupări şi preferinţe, vei face întotdeauna alegerea cea mai bună. Fie că alegi o carte de poveşti, un roman plin de acţiune, versuri  sau carti ilustrate pentru copii, este esenţial ca cel mic să fie susţinut constant în călătoria lui prin lumea lecturii.

Lasă un comentariu