Blefaroplastia: corecția chirurgicală care te poate întineri cu 5 ani

În comunicarea interpersonală, ochii sunt frecvent primul punct focal. Semnele îmbătrânirii și ale gravitației pot fi adesea cel mai vizibile în zona ochilor, cum ar fi ochii obosiți sau pungile de sub ochi, caracterizate de excesul de grăsime, riduri și pleoape căzute.

Prin efectuarea unei intervenții chirurgicale cunoscute medical sub denumirea de blefaroplastie, Dr. Radu Panțuru poate rejuvena estetica ochilor, îmbunătățind aspectul atât al pleoapelor superioare, cât și al celor inferioare. Blefaroplastia oferă beneficiarilor un chip mai tânăr și mai odihnit.

Există diverse motive pentru care cineva ar opta pentru blefaroplastie, iar Dr. Panțuru poate ajuta pacienții să obțină un aspect revigorat și întinerit pentru pleoapele superioare și inferioare. Motivele pentru care pacienții optează pentru operația de blefaroplastie includ:

– Pleoape căzute: excesul de piele la nivelul pleoapei superioare poate oferi un aspect obosit sau poate chiar să limiteze câmpul vizual.

– Pungile de sub ochi: odată cu înaintarea în vârstă, multe persoane dezvoltă pungi sub ochi, cauzate de întinderea excesivă a țesutului subcutanat al pleoapei inferioare. Această problemă poate fi ușor inversată prin blefaroplastie.

– Piele lăsată și riduri sub ochi: laxitatea pielii și a țesutului sub ochi contribuie la un aspect îmbătrânit. Blefaroplastia poate fi utilizată pentru a elimina ridurile proeminente în această zonă.

– Ochii căzuți: excesul de grăsime din pleoape poate da impresia unei oboseală constante. Această grăsime poate fi eliminată în timpul intervenției chirurgicale, conferind un aspect mai tânăr feței.

Dintre tipurile de blefaroplastie, amintim:

– Blefaroplastia superioară: aceasta presupune îndepărtarea pielii în exces care poate cauza riduri multiple sau poate chiar obstrucționa câmpul vizual, în cazurile grave de blefarosalazis. În unele cazuri, poate fi efectuată o corecție a musculaturii pleoapelor concomitent cu această intervenție. De asemenea, se poate elimina și excesul de grăsime de la nivelul pleoapelor superioare.

– Blefaroplastia inferioară: în timpul acestei intervenții, Dr. Panțuru redistribuie grăsimea și țesutul subcutanat, eliminând aspectul de pungi sub ochi și excizând excesul de tegument.

Pentru a putea apela la blefaroplastie, pacienții trebuie să fie adulți cu țesutul și mușchii faciali sănătoși, având așteptări realiste cu privire la rezultatele pe care le poate oferi blefaroplastia. De asemenea, ei ar trebui să fie într-o stare de sănătate fizică bună, să nu aibă afecțiuni oculare grave și să înceteze fumatul cu cel puțin două săptămâni înainte de procedură.

Unii pacienți își pot dori să obțină ochi migdalați, un aspect asiatic sau de „ochi de pisică”. Aceasta poate fi realizată prin cantoplastie. Alții pot opta pentru un lifting de sprâncene, care ajută la minimizarea cutelor apărute pe frunte și repoziționarea sprâncenelor mai mici sau căzute. Combinarea blefaroplastiei cu liftingul de sprâncene poate oferi pacienților un aspect întinerit și odihnit în zona superioară a feței și a regiunii oculare.

Costul operației de blefaroplastie și al liftingului de sprâncene variază în funcție de specificitatea cazului și de tipul de anestezie folosită (locală sau generală). Pentru detalii despre prețuri, dar și rezultate pe care pacienții operați de Dr. Radu Panțuru le-au obținut, vizitați site-ul www.drpanturu.ro.

Lasă un comentariu