• Home
  • Sănătate
  • 4 afecțiuni în care este recomandat consumul de păstură

4 afecțiuni în care este recomandat consumul de păstură

În lupta cu bolile, omul are de partea sa știința, dar și natura. Preparatele naturale, cum sunt cele pe bază de plante, sunt bine tolerate de către organism și susțin sănătatea generală. Printre cele mai căutate produse ale stupului se numără păstura. ”Pâinea albinelor”, așa cum mai este numit acest produs apicol, este recomandată în scop terapeutic pentru diverse afecțiuni. Iată doar câteva exemple!

1. Afecțiuni ale ficatului și stomacului

O dietă dezechilibrată, un tratament medicamentos agresiv sau vicii precum consumul excesiv de alcool sunt resimțite de stomac și mai ales de ficat. Pentru a scăpa de efectele nedorite ale acestor obiceiuri avem nevoie de o schimbare și comportamente sănătoase. Astfel, pastura romaneasca este un bun detoxifiant și este indicată în boli hepatice. Susține sănătatea ficatului și a sistemului digestiv cu o cură de păstură.

2. În cazul anemiilor

Anemia este o afecțiune ce poate surveni la orice vârstă. Pentru a fi siguri că suntem sau nu anemici, primul pas este să realizăm un set de analize generale. Dacă testele de laborator ne confirmă bănuielile, trebuie să facem schimbări în alimentația noastră. Totodată, pentru că are un conținut bogat de vitamine, enzime și nutrienți, păstura este o recomandare sănătoasă în cazurile de anemii.

3. Pentru reducerea nivelului de colesterol

Valorile ridicate ale colesterolului în sânge reprezintă cauza multor boli ale sistemului circulator și de inimă. Depunerile de grăsime pe pereții vaselor de sânge au consecințe neplăcute asupra sănătății, cum ar fi apariția aterosclerozei și valori anormale ale tensiunii arteriale. Consumul de păstură poate fi de mare folos în scăderea colesterolului. Așadar, să facem loc în cămară pentru un borcan de pastura romaneasca 450g.

4. Combaterea stresului

În locul unor medicamente cu efecte secundare negative, alege să scapi de stres în mod natural. Un somn liniștit noaptea, mișcare și sport în timpul zilei, o gândire pozitivă și o alimentație echilibrată sunt modificările de care avem nevoie. Să nu uităm de un aport sănătos de păstură, recunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului nervos și în combaterea stresului, totul în mod natural.


Distribuie