„Zi de foc” pentru salvamontiștii din România: 23 de apeluri de urgență, în ultimele 24 de ore

0

O persoană a murit sâmbătă pe munte, iar alte 8 au fost rănite, potrivit Salvamont România care anunță într-o postare pe Facebook că salvatorii au avut o „zi de foc” în care au primit nu mai puțin de 23 de apeluri de urgență în doar 24 de ore, cele mai multe în județul Neamț.

„Zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină la un număr foarte mare de evenimente pe munte pentru această perioadă a anului. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 23 apeluri de urgență prin care se solicita intervenția echipelor Salvamont”, relatează Salvamont România.

Cinci dintre aceste apeluri au venit din județul Neamț, alte trei la serviciul Caraș-Muntele Mic, tot trei și la Sibiu, iar alte câte două în Municipiul Brașov și în Dâmbovița. „În cazul acestor intervenții, 7 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, un caz a fost predat la IML, iar un caz a necesitat transport aerian cu elicopterul SMURD”, transmite Salvamont.

De asemenea, au mai fost făcute 41 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană. Vineri, salvamontiștii din Prahova au trebuit să intervină la o operațiune extrem de dificilă, care a durat circa 8 ore, pentru evacuarea unui turist cu mâinile rupte și traumatism la coloană, după o căzătură în timp ce escalada un perete.