Sfecla are efecte uimitoare asupra sănătății noastre.
De aceea este păcat că nu apare în casele noastre atât de des pe cât ar putea.
Știți că sfecla poate ajuta în multe probleme de sănătate mai bine decât pastilele?
Citiți cu ce vă pot ajuta legumele roșii.
Efectele asupra sănătății:
- Ajută la ochii obosiți și îmbunătățește vederea.
- Poate chiar să amelioreze durerile de cap cauzate de suprasolicitarea ochilor.
- Îmbunătățește utilizarea corectă a proteinelor în organism.
- Ajută în lupta împotriva alergiilor și a infecțiilor fungice.
- Scade tensiunea arterială.
- Consumul regulat de sfeclă roșie este recomandat pentru persoanele care suferă de tensiune arterială ridicată.
- Are un efect benefic asupra inimii și vaselor de sânge – compoziția sfelei întărește pereții vaselor de sânge și arterelor din corp, îmbunătățește permeabilitatea acestora și stimulează producția de hemoglobină.
- Acest lucru afectează și starea noastră de bine.
- Conform rezultatelor cercetărilor, ajută la stările depresive, îmbunătățește concentrarea și ajută în lupta împotriva insomniei cauzate de stres și tensiune.
- Întărește sistemul nostru imunitar și elimină substanțele nocive din organism.
- Luptă împotriva oboselii, inclusiv a celei cronice.
- Luptă împotriva cancerului – sucul de sfeclă roșie este recomandat nu numai ca măsură preventivă eficientă împotriva cancerului, ci și ca tratament de susținere în timpul chimioterapiei și în perioada de recuperare ulterioară.
Este recomandabil să beți cel puțin 1 cană de suc de sfeclă cel puțin de două ori pe săptămână.
Are un efect benefic în caz de probleme digestive și contribuie la funcționarea corectă a vezicii biliare.
Beneficiază părul, unghiile și pielea.
Previene apariția ridurilor și conferă elasticitate pielii.
Tratează ateroscleroza – îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge și a arterelor, crescându-le elasticitatea și permeabilitatea.
Ajută în inflamația căilor urinare – are efect diuretic.
Efect analgezic – acționează împotriva durerii.
Conține un set de microelemente unice care nu pot fi găsite în nicio altă combinație.
Bogată în iod – importantă în tratamentul afecțiunilor tiroidei.
Pe lângă faptele menționate, sfecla este bogată în vitaminele C și E, conține fier, magneziu, zinc și potasiu.
Datorită conținutului ridicat de acid folic, sfecla este excelentă pentru femeile gravide – compoziția sa are un efect benefic asupra dezvoltării fătului.
Pregătiți o delicatesă delicioasă din sfeclă roșie
Aveți nevoie de:
- 600 g de sfeclă crudă
- 4 căței de usturoi
- 80 g de ulei vegetal
Pentru marinată:
- 3 linguri de oțet
- 1 linguriță de zahăr
- 0,5 linguriță de sare
- 1 linguriță de coriandru
- 0,5 linguriță de piper negru
Mod de preparare:
- Tăiați usturoiul mărunt, radeți sfecla spălată și curățată.
- Pentru a pregăti marinata, amestecați toate ingredientele.
- Adăugați sfecla și usturoiul în bol împreună cu marinata și amestecați.
- Încălziți uleiul și turnați-l peste sfeclă, amestecați și lăsați salata să stea cel puțin 3 ore.
Să aveți grijă de sănătate și poftă bună!
Dacă v-a plăcut acest articol, puteți să ne urmăriți și să împărtășiți postarea cu prietenii dvs. și să lăsați comentarii cu părerea sau experiența dvs.!