Veste bună pentru elevi, cu două săptămâni înainte de începerea școlii. Se dau 500 de lei

Se dau 500 de lei pentru elevi! Autoritățile vin în sprijinul școlarilor, dar acest lucru se face prin intermediul unei proceduri nu tocmai plăcute.

Se dau 500 de lei pentru elevi. Autoritățile au decis să vină în sprijinul școlarilor care provin din familii ce nu o duc foarte bine din punct de vedere financiar, pentru a putea continua studiile, în condițiile în care rata abandonului școlar crește.

Se dau 500 de lei în schimbul salariului net

Procedura prin care se dau cei 500 de lei nu este una văzută cu ochi foarte buni, deoarece dirigintele fiecărui elev va trebui să întrebe părinții respectivului ce salariu au încasat în luna aceasta.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea rechizitelor sau a altor lucruri necesare școlarilor. Tichetele sunt acordate pe suport electonic famiilor care au un venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, de cel mult 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Adeverințele în care este precizat salariul părinților urmează să fie, ulterior, trimise inspectoratelor școlare care le vor trimite, după aceea, Ministerului Educației care, la rândul său, le va trimite la Ministerul Fondurilor Europene.

„Sunt niște condiții care prin ordonanța de urgență 133 se raportează la salariul părinților din luna iulie. Salariul pe luna iulie a fost cunoscut pe 15 august, 15 august a fost acum câteva zile. (…)Deci nu există partea de digitalizare și ne creează probleme direct, nouă, celor din educație”, a explicat Sorin Cîmpeanu, conform fresh24.ro.

Sorin Cîmpeanu susține că prea multe unități școlare acordă nota 10 la aceste discipline, motiv pentru care elevii vor trebui să primească următoarele calificative în schimb: insuficient, suficient, bine și foarte bine.