• Home
  • Știri
  • Vaticanul se cutremură! Papa Francisc dus de urgență la spital

Vaticanul se cutremură! Papa Francisc dus de urgență la spital

Într-o situație de îngrijorare pentru Biserica Catolică, Papa Francisc a fost transportat de urgență la Spitalul Gemelli din Roma, deși inițial Vaticanul a transmis că vizita sa a fost una planificată.

Alarmele au început să sune când a fost dezvăluit că vizita a fost provocată de o urgență medicală, după ce Papa s-a simțit rău în urma audienței generale din Piața San Pietro.

Potrivit surselor apropiate, Suveranul Pontif a ajuns la spital cu ambulanța, confruntându-se cu complicații respiratorii și cardiace și, în consecință, și-a anulat angajamentele pentru zilele următoare.

Papa Francisc se află acum într-un apartament special amenajat de la etajul 10 al spitalului, unde a mai fost internat în 2021, pentru o perioadă de 11 zile, în urma unei operații la colon. Va rămâne acolo cel puțin o noapte, cu durata totală a spitalizării fiind încă nesigură și dependând de analizele medicale efectuate.

Cunoscut pentru a fi avut probleme de sănătate, inclusiv o afecțiune care poate inflama colonul, numită diverticulită, Papa Francisc a suferit o intervenție chirurgicală în 2021 pentru a-i fi extirpată o parte din colon.

De asemenea, a avut probleme la genunchi, care l-au făcut adesea să fie dependent de un baston sau un scaun cu rotile. Anul trecut, într-un interviu acordat Reuters, Papa a mărturisit că evită o intervenție chirurgicală la genunchi din cauza temerilor legate de posibilele efecte secundare pe termen lung ale anesteziei, făcând referire la experiența sa post-operatorie din 2021.

Papa Francisc se află acum sub supraveghere medicală strictă și comunitatea catolică din întreaga lume urmărește îndeaproape știrile despre starea sa de sănătate, sperând într-o recuperare rapidă și fără complicații. Biroul de presă de la Vatican confirmă informațiile despre internarea acestuia și este așteptat să furnizeze actualizări pe măsură ce devin disponibile.


Distribuie