VARSTA DE PENSIONARE SE MODIFICA. Raluca Turcan…

loading...

Raluca Turcan anunta ca in urmatoarele 18 peste 5 milioane de pensii o sa fie recalculate, ea garanteaza ca nu vor avea lor scaderi.

Ministerul Muncii lucreaza la un proiect care ar putea accepta pensionarea la varsta de 70, dupa preferintele fiecaruia.

Raluca Turcan declara: „Va exista opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea după vârsta standard de pensionare între pensie şi salariul la stat”

PENSIILE O SA FIE RECALCULATE, FARA SA SCADA

Ministrul muncii a asigurat ca pensiile nu vor scadea dupa recalculare, desi acest lucru este menit sa echilibreze pensiile din Romania.

Ministrul muncii a mai transmis :
„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la Minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi şi anume să existe opţiunea pensionării la

70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea după vârsta standard de pensionare între pensie şi salariul la stat. Să opteze fie pensie şi opţiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu la stat.

Nicio pensie din sistemul public de pensii, în urma recalculării, nu va scădea. Toate pensiile care ar putea ieşi cu o valoare mai mică vor rămâne

pe acelaşi plafon. În legătură cu pensiile de anul acesta, aşa cum am menţionat, ele vor fi plătite şi evaluate pentru cei care

intră în pensie în baza legii şi vom vedea cu cât vor putea fi indexate anul acesta”

loading...