UPDATE/Incendiu de proporții în București! Ard peste 10.000 de metri pătrați

Update/ Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat în ce direcție se va îndrepta norul de fum provocat de incendiul din Delta Văcărești. Iată ce a anunțat specialistul ANM, în direct, la Antena3:

“La această ora vântul este destul de slab. Are o viteză medie în jurul a 10-12 km/oră și bate din sud-vest către nord-vest. O astfel de viteză destul de mică nu ar trebui să creeze probleme” a precizat Florinela Georgescu, la Antena 3.

ISU București anunț că incendiul a fost localizat.

“Se lucrează pentru stingerea ultimelor focare”, au transmis pompierii.

Știrea inițială. Un incendiu de proporții are loc în acest moment în Capitală. Flăcările au izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti și au avut loc în acest moment degajări mari de fum. Oamenii au fost informați printr-un mesaj RO-ALERT să evite zona și să țină geamurile închise.

Incendiu grav în Delta Văcărești

Un incendiu puternic a izbucnit în această după amiază în Delta Văcărești din București și este activ și în momentul redactării articolului. În aceste momente mai multe autospeciale au fost trimise pentru stingerea incendiului de vegetație, care s-a extins pe mai bine de un hectar.

delita incendiu vacaresti scaled

Traficul rutier se desfăşoară pe Şos. Vitan-Bârzeşti sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere și vizibilitatea este extrem de scăzută. Flăcările s-au extins rapid și la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare, cel puțin 11, care încearcă să lichideze incendiul. Acțiunea este una extrem de dificilă, având în vedere că suprafața este una foarte mare și vântul suflă cu putere, ceea ce favorizează extinderea flăcărilor.

Delta Văcărești se află pe locul fostului lac Văcărești, aflat pe teritoriul Sectorului 4, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan Bârzești și Splaiul Independenței. Oamenii din zonă au fost informați printr-un mesaj să închidă geamurile și să se adăpostească dacă nu este necesar să părăsească locuințele, pentru că fumul este foarte dens și riscurile mari.

”Incendiu de vegetație severă produs în Delta Văcărești. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, se arată în mesajul RO-ALERT!