Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, prin intermediul Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate, Centrul de Proiecte al municipiului Timișoara și Asociația Tehnoarte, a semnat un acord de parteneriat cu scopul de a realiza două proiecte culturale în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.
Primul proiect, numit „Cea mai frumoasă dintre viețile mele posibile”, se va desfășura în perioada februarie – aprilie 2023 la Muzeul Corneliu Mikloși din Timișoara și va fi urmat de al doilea proiect, intitulat „Symbiosis”, care va avea loc în perioada septembrie – octombrie 2023 la Stațiunea Tinerilor Naturaliști din Timișoara.
Aceste proiecte au ca scop crearea unui dialog între artă și știință, prin introducerea elementelor de cercetare/educație într-un spațiu expozițional și de creație artistică într-un spațiu de didactic/experimental.
În cadrul proiectului, se vor suprapune două portrete temporale și emoționale diferite: cel al tinerei absolvente de liceu care privește cu exuberanță spre o carieră în horticultură și cel al artistei mature care își caută rădăcinile și care analizează multiplele variante ale unui cum ar fi fost dacă…
În laboratorul de cercetare se vor iniția culturi de celule și țesuturi din semințe și meristeme la specii horticole și se vor efectua analize citogenetice referitoare la diviziunea celulară, cromozomi și aberații cromozomiale la plante.
Acest parteneriat este o oportunitate de a îmbina arte vizuale cu știința în mod creativ și educațional. Proiectul se adresează atât publicului larg, cât și specialiștilor din domeniul științific și cultural și este susținut de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.
Vă invităm să fiți alături de noi la expozițiile „Cea mai frumoasă dintre viețile mele posibile” și „Symbiosis” și să vă bucurați de o experiență unică de artă și știință!