Un Tânăr din Ploiești, Umilit După ce a Ofert Locul Său în Autobuz unei Persoane Vârstnice

Un adolescent din Ploiești a experimentat o umilință neașteptată după ce a oferit locul său din autobuz unei femei în vârstă.

Tânărul, care preferă să rămână anonim, a dezvăluit întreaga experiență pe Facebook, prezentând modul în care a fost tratat de un alt pasager în autobuzul numărul 40.

„Dacă doriți să publicați, vreau să rămân anonim din motive personale! Astăzi de dimineață, în traseul 40, am urcat liniștit și m-am așezat pe un scaun. Totul era în regulă.

O bunicuță vine și îmi cere locul, și politicos i l-am oferit, deoarece avea o vârstă înaintată!”, spune tânărul.

Cu toate acestea, situația s-a înrăutățit. Pe o bancă dublă, o doamnă de aproximativ 50-55 de ani, care stătea nepăsătoare cu pungile și geanta pe scaunul de lângă ea, a refuzat să își mute lucrurile pentru a-i permite tânărului să se așeze.

„Am rugat-o politicos să le dea pentru a putea să stau și eu, iar dansa mi-a răspuns ‘Du-te dracu de golan, că eu din pensia mea de 1.900 de lei plătesc impozit la primărie’. I-am răspuns că și eu, din salariul de 1.450, fac același lucru și îmi plătesc și abonamentul.”

Conflictul a escaladat atunci când alte persoane vârstnice din autobuz au început să critice tânărul, susținând că ele au pensii de maxim 2.500 lei și plătesc impozite și mâncare, în timp ce tinerii „se distrează”.

Tânărul se simte nedreptățit că, deși plătește un bilet sau abonament dintr-un salariu minim, este nevoit să stea în picioare și să fie jignit.

„Nu văd nimic drept că ea să ocupe un loc cu pungi și altele având gratuitate, iar noi, dintr-un salariu minim pe economie, să ne luăm bilet sau abonament, să stăm în picioare și să fim și jigniți!”, încheie tânărul mesajul său.

Această întâmplare scoate în evidență importanța respectului și considerației față de toți membrii societății, indiferent de vârstă sau statut social.

Lasă un comentariu