Un alt produs a fost retras de pe piață. Cauza este tot oxidul de etilenă

0

Un nou produs a fost retras de pe piață, asta după ce specialiștii au descoperit că acesta era contaminat cu oxid de etilenă. Lista de produse restras este în continuare în creștere. 

Un alt produs a fost retras de pe piață. Cauza este tot oxidul de etilenă

În ultima perioadă, zeci de produse au fost retrase de pe rafturile magazinelor din cauza contaminării cu oxidul de etilenă. Până acum a fost vorba despre mai multe sortimente de înghețată, de sucuri pentru copii, suplimente alimentare.

Acum este vorba despre o bătură energizantă celebră. Un lot din băutura energizantă Hell a fost retras de pe piață, după ce în compoziție s-a descoperit oxid de etilenă, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Este vorba despre produsul Hell Energy Drink Focus, 250 ml, din lotul L1161D01, cu termenul de valabilitate 06/2023. În aceste produse a fost descoperită substața oxid de etilenă. Oxidul de etilenă este extrem de periculos dacă e ingerat în mod repetat, în cantităţi mari, şi poate provoca boli de inimă şi chiar cancer. Cei care au cumpărat produsele din lotul retras sunt sfătuiţi să nu le consume şi să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat, pentru a primi banii înapoi.

Zeci de sortimente de înghețată cu substanțe toxice

Zeci de sortimente de înghețată au fost retrase de la vânzare după ce autoritățile au transmis că acestea ar conține oxid de etilenă, care este extrem de periculos pentru sănătate. Alertele în acest sens au fost transmise de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA, care a informat consumatorii cu privire la pericolul la care au fost expuși.

Zeci de sortimente de înghețată, retrase din mai multe hipermarketuri. Apelul autorităților către români
Peste 20 de sortimente de înghețată au fost retrase din magazinele Carrefour și alte patru vor fi eliminate de la Auchan, potrivit ultimelor informații. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA a transmis un mesaj prin care cetățenii sunt invitați să consulte lista înghețatelor retrase de pe piață, dând asigurări că nu mai există la vânzare.