Ultima oră! Ludovic Orban a anunțat ce se va întâmpla după 6 decembrie: „Pot să vă spun că…”

loading...

Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe declarații în contextul în care, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora România se pregătește pentru un nou lockdown.

Pe data de 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare și au existat foarte multe voci care au afirmat că după această dată, autoritățile vor lua decizia ca întreaga țară să intre în carantină. Ce spune premierul Ludovic Orban despre acest lucru?

Ludovic Orban, reacție dură după ce s-a vorbit din nou despre lockdown în România

Discuțiile referitoare la un nou lockdown în România au reușit să îl facă pe Ludovic Orban să reacționeze dur. Premierul a dat asigurări că autoritățile nu vor lua o astfel de decizie și că zvonurile apărute sunt doar o strategie prin care adversarii politici vor să câștige alegerile parlamentare.
Ludovic Orban a subliniat că restricțiile impuse până acum sunt suficiente și că deja se văd rezultatele, premierul menționând că numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere.

„Adversarii noștri au lansat un zvon că după 6 decembrie va fi lockdown. Este o minciună gogonată. Am avut un moment dificil, pe parcursul a 7-8-10 zile, am avut un trend de creştere îngrijorător. În faţa acestui trend am luat măsuri de restricţie. Rezultatele acestor măsuri se simt. Rezultatele se văd, deja s-a oprit trendul de creştere şi pot să vă spun că săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări, care se manifestă. Noi facem analiza în ziua acestei săptămâni comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, cu săptămâna anterioară. Pot să vă spun că deja, cumulat pe 7 zile, avem un trend clar de scădere cu peste 5000 de cazuri mai puţin decât săptămâna trecută. Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, trebuie să fie activi trebuie să-şi desfăşoare viaţa profesională în condiţii cât mai aproape de normalitate. Din punct de vedere economic România nu-şi poate permite un lockdown. Lockdown înseamnă încă o cădere economică şi ar pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert.”, a spus premierul Ludovic Orban, într-o emisiune de televiziune, potrivit stirileprotv.ro .

Cel mai recent bilanț făcut public de Grupul de Comunicare Strategică arată că, până în prezent, 475.362 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în România, în ultimele 24 de ore fiind raportate 3.826 de cazuri noi.

loading...