Tragica poveste a lui Dinu Manolache. Actorul a plecat la cele veșnice mult prea devreme

Dinu Manolache este actorul care a plecat la cele veșnice mult prea devreme. A rămas în memoria publicului datorită rolurilor memoriabile pe care le-a avut pe scena teatrului românesc. Viața i-a fost curmată de o boală cruntă.

În anul 1998, la doar 43 de ani, Dinu Manolache a ieșit de pe scena vieții, însă nu înainte de a se asigura că va rămâne veșnic în memoria publicului. A jucat alături de actorii generației de aur printre care Mitică Popescu, Dana Dogaru, Coca Andronescu, Ileana Stana Ionescu, Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu și Mircea Diaconu.

Cu un debut fulminant în televiziune, în anul 1983, în solul servitorului Fabrizio din producția ”Hagița”, Dinu Manolache a început o carieră ce avea să-l propulseze în producții memorabile precum Titanic Vals de Tudor Mușătescu, alături de Tamara Buciuceanu, Dorina Lazăr, Mihai Constantin, Dem Rădulescu și Cesonia Postelnicu, dar producția ”Campioana” de Elisabeta Bostan și ”Lumini și umbre”, în regia căruia a interpretat alături de Gina Patrichi, Adrian Pintea și Gheorghe Dinică.

Vezi și:  Începând cu 1 iulie, se extinde lista afecțiunilor care permit prezentarea direct la medicul de specialitate. Asigurații vor avea dreptul la o serie de tratamente dentare decontate de stat

Dinu Manolache a murit la 43 de ani după o luptă grea cu o boală grea

Dinu Manolache s-a stins din viață pe data de 3 septembrie 1998 la București după o luptă grea cu cancerul. A lăsat în urmă o soție și o fetiță, Ilinca fiind copia fidelă a tatălui ei. După trecerea în neființă, cariera actorului Dinu Manolache a fost înobilată cu o stea pe „Aleea Celebrităților” din Piața Timpului (Cocor) și Placheta Orașului București, în semn de recunoaștere și prețuire pentru întreaga sa activitate în domeniul teatrului și filmului. Actorul este îngropat în Cimitirul Belu ortodox, pe Aleea Artiștilor.

În cadrul unui interviu acordat în urmă cu ceva timp, soția actorului, Rodica Negrea, a memorat primii fiori ai dragostei, clipele în care și-a cunoscut jumătatea, dar și momentele în care a știut că el este alesul vieții ei. Împărtășeau aceeași pasiune: teatrul, pasiune ce avea să-i unească până la finalul vieții și dincolo de ea.

Vezi și:  O femeie așteaptă un tren să se întoarcă acasă

”Ne-am cunoscut în facultate, ne-am iubit, ne-am luat, am fost fericiţi. A fost! Ilinca este cel mai frumos dar de la Dumnezeu. A moştenit foarte multe de la tatăl ei. Cel mai frumos lucru pe care Ilinca îl are de la Dinu este felul în care trăieşte bucuria, bunătatea, râsul. Mă bucur că lumea o iubeşte aşa cum l-a iubit şi pe Dinu. A fost atât de bun şi de frumos, chiar şi în momentele în care vorbea despre sfârşitul pe care îl simţea. A plecat atât de repede dintre noi…”, a spus Rodica Negrea, potrivit Adevărul.ro.

Cine a fost Dinu Manolache

Dinu Manolache s-a născut în Rogova, județul Mehedinți. A absolvit IATC-ul în 1980, în clasa profesorului Octavian Cotescu. Ulterior, a lucrat cu mari regizori români precum Mircea Veroiu, Alexa Visarion, Cătălina Buzoianu, Silviu Purcărete etc. A fost asistent la clasa profesorului Mircea Albulescu, regie, cu piesele Pădurea de William Shakespeare și Bechet.

Ultimul teatru în care a regizat a fost Teatrul Mic cu piesele Trei nopți cu Madox și Desculț în parc. A scris și poezii păstrate încă în manuscris.

Vezi și:  Ultimele clipe din viața Geaninei, tânăra de 30 de ani moartă în accidentul cumplit din Sibiu, au fost filmate. Țipete și urlete de disperare se aud pe înregistrările video: „Uită-te la mine! Ridică-te”

A murit după o lungă suferință (cancer) și a fost îngropat la Cimitirul Bellu ortodox, pe Aleea Artiștilor.

A fost căsătorit cu actrița Rodica Negrea cu care are o fiică, actrița Ilinca Manolache.

Lasă un comentariu