Tragedie de Valentine’s Day la Iași! O plimbare în doi s-a terminat dramatic, sub roțile unui tren de călători. Manevra greșită care a ucis doi tineri frumoși

loading...

Un tânăr și prietena sa și-au pierdut ieri viețile, în urma unui accident feroviar care s-a petrecut în dreptul localității ieșene Vlădeni. Din primele informații reiese că șoferul, care se afla la volanul unui bolid marca BMW, nu a văzut trenul Iași – Dorohoi, care se apropia de trecerea la nivel cu calea ferată. În urma impactului devastator, vehiculul a fost târât pentru aproximativ 100 de metri. La fața locului au intervenit zeci de salvatori, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru victime. Mașina a fost cumpărată în urmă cu două zile din județul Suceava

Moartea circulă cu trenul la Iași! Desfășurare impresionantă de forțe, în urma unui accident feroviar mortal, care a avut loc ieri în dreptul localității Vlădeni!
La ora 15:28, autoritățile aveau să fie alertate, printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, despre faptul că, în Vlădeni, a avut loc un accident feroviar. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare, cu 16 subofițeri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri, de la ISUJ Iași, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași, un echipaj de prim-ajutor, precum și elicopterul SMURD.

„Am trimis elicopterul la o intervenție la un accident feroviar, la Vlădeni. A fost vorba despre un impact între un tren și un autoturism”, a declarat ieri prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU – SMURD.

Mașina cu numere de Suceava, spulberată de trenul Iași – Dorohoi

În autoturismul marca BMW, cumpărat în urmă cu două zile, cu numere de înmatriculare de Suceava, se aflau un tânăr în vârstă de 23 de ani, Dragoș P., originar din Piatra Neamț, dar care locuia în Iași, precum și o tânără de 25 de ani, Laura N., din Bârlad. În urma impactului, cei doi tineri și-au pierdut viețile pe loc.

„Cele două victime, un bărbat și o femeie, au suferit leziuni incompatibile cu viața”, a adăugat șefa UPU-SMURD.

Din primele informații a reieșit faptul că șoferul nu a observat trenul Iași – Dorohoi R16520, care a trecut pe la bariera Vlădeni ieri după-amiază. Mecanicul trenului nu a putut frâna la timp, astfel că bolidul BMW a fost târât pe o distanță de aproximativ 100 de metri.
Mașina, care se deplasa dinspre Iași, către județul Suceava, a fost distrusă aproape în totalitate, iar cei doi ocupanți ai vehiculului au rămas încarcerați. Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Iași au tăiat cupola vehiculului, pentru a putea scoate din mașină trupurile neînsuflețite ale celor două victime. În tot acest timp, zeci de pasageri din trenul Iași – Dorohoi au coborât pentru a vedea care sunt urmările accidentului feroviar. De altfel, traficul de pe secția de cale ferată 608, în zona comunei Vlădeni, a fost oprit vreme de aproximativ 60 de minute, până la îndepărtarea bolidului BMW de pe șine.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de polițiștii ieșeni

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au precizat ieri că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în acest caz.

„În jurul orei 15:30, autoritățile au fost anunțate despre producerea unui accident feroviar, în localitatea Vlădeni. La fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. În urma impactului, două persoane, un bărbat și o femeie, și-au pierdut viețile. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Deocamdată nu se știe dacă șoferul bolidului BMW ar fi consumat sau nu băuturi alcoolice, urmând ca anchetatorii să stabilească acest lucru. Totuși, acest lucru este greu de crezut, în contextul în care Dragoș P., șoferul din BMW, este absolvent al Liceului Național de Informatică din Piatra Neamț, al Universității „Al.I. Cuza”, din Iași, precum și un pasionat de culturism. De asemenea, tânărul se pregătea pentru un concurs de culturism.

Un alt accident feroviar mortal, la Pașcani

Din păcate, în ultimii ani, în județul Iași au avut loc mai multe accidente feroviare grave, după care mai multe persoane și-au pierdut viețile. Un exemplu elocvent în acest sens îl constituie accidentul care a avut loc la mijlocul lunii septembrie 2020 în zona abatorului din Pașcani.
Atunci, Iacov V., un bărbat în vârstă de 49 de ani, a decedat. Conform autorităților, s-a declarat decesul după 20 minute de resuscitare. Accidentul feroviar s-a produs pe fondul neasigurării la trecerea la nivel cu cale ferată.

„Un autoturism a fost acroșat de trenul Iași – Pașcani. Conducătorul auto a rămas încarcerat. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că acesta nu ar fi respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, au precizat atunci reprezentanții Poliției ieșene.

loading...