Tragedia care a îndoliat pe toată lumea! Raed Arafat: Inuman şi criminal

Raed Arafat a vorbit miercuri, pe data de 11 octombrie, despre ceea ce se întâmplă în Israel. Ce a spus șeful DSU despre situația actuală din Orientul Mijlociu?

Raed Arafat, extrem de afectat de situația din Israel

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de Urgență (DSU), a vorbit despre situația actuală din Orientul Mijlociu. Acesta a spus că „ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare.”

„Ca om în primul rând, dar şi ca palestinian de origine şi medic care şi-a dedicat viaţă salvării de vieţi, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greşit, este inuman şi criminal”, a scris el pe Facebook.

Șeful DSU a adăugat că „violenţa de orice fel naşte violenţă, iar cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor şi copiilor, vor găşi soluţii pentru cauza lor, greşesc şi demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie şi nicio persoană raţională.”

„Condoleanţele mele se îndreaptă către cei care şi-au pierdut copii, părinţii, fraţii, surorile şi prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne că o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii”, a conchis Raed Arafat.

Bilanțul deceselor din Israel a ajuns la 1.200 de oameni

Amintim că bilanțul deceselor cauzate de războiul din Israel a crescut la 1.200 de morți. În principal, victimele au fost civili, a anunțat postul de televiziune Kan.

Forţele de Apărare ale Israelului au transmis, la rândul lor, că există 50 de ostatici confirmaţi sau persoane dispărute. De altfel, cea mai recentă actualizare din partea palestinienilor a fost că peste 900 de persoane au fost ucise numai în Gaza.

Primul avion cu echipamente militare din SUA a sosit deja la baza aeriană Nevatim din sudul Israelului. În plus, grupul de atac USS Gerald R Ford a sosit în estul Mediteranei.

Mark Regev, consilierul principal al lui Benjamin Netanyahu, a zis că Israelul trebuie să „răspundă cu forţă” împotriva Hamas. El a recunoscut, de altfel, că ţara sa este „şocată” şi că îşi doreşte „o realitate mai stabilă în regiune”.

Benjamin Netanyahu promite că vor fi eliberați ostaticii de război

Vă amintim și că luni seară, Benjamin Netanyahu a promis că vor fi luate toate măsurile posibile pentru eliberarea ostaticilor de război. A promis și o ripostă fără precedent.

Premierul din Israel le-a cerut liderilor opoziției formarea unui guvern de uniune naţională, fără condiții prealabile.

Acesta a avertizat, de altfel, că loviturile aeriene asupra Fâșiei Gaza sunt doar începutul. Armata Israelului masează trupe militare la frontiera cu Fâșia Gaza. În prezent, se discută despre o ofensivă terestră pe teritoriul controlat de Hamas, relatează Sky News.

Lasă un comentariu