• Home
  • Religie
  • Tradiții și obiceiuri de Sfânta Parascheva- Ce nu ai voie sa faci pana la ora 12

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Parascheva- Ce nu ai voie sa faci pana la ora 12

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Parascheva– Ce nu ai voie sa faci pana la ora 12

Sfânta Parascheva, o călugăriță originară de lângă Constantinopol, ne învață prin viața ei exemplară despre credință și despre valorile spirituale.

Sărbătorită în fiecare an pe 14 octombrie de către creștinii ortodocși, Sfânta Parascheva ne inspiră prin dăruirea și smerenia ei.

Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea, într-o familie bogată și credincioasă. La vârsta de zece ani, în timpul unei slujbe religioase, a auzit cuvintele lui Isus care i-au marcat întreaga viață și i-au îndrumat vocația spre credință.

Aceste cuvinte, „Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34), au declanșat în sufletul ei o puternică dorință de a se dedica vieții duhovnicești.

După ce a petrecut o perioadă în Constantinopol, Sfânta Parascheva s-a stabilit într-o mănăstire în pustiul Iordanului. Aici și-a întărit credința și a învățat tainele vieții duhovnicești.

După un pelerinaj în Țara Sfântă, Sfânta Parascheva s-a întors la locurile natale și și-a dedicat viața rugăciunii și ascultării divine. Ea a trăit în anonimat și smerenie timp de doi ani, iar după trecerea sa la cele veșnice, moaștele ei au rămas un simbol al credinței și sfințeniei.

Distribuie