Toți consumatorii de bere ar trebui să știe asta. La ce riscuri te supui când bei bere, dar și ce avantaje ai

0

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi ale momentului. Mai alea pe timpul verii, este cea mai bună băutură răcoritoare pentru foarte mulți români. Cu toate acestea, puțini știu ce beneficii prezintă această băutură, dar și ce riscuri presupune consumul acesteia în exces.

Riscurile consumului de bere

Berea este un alimente foarte consumat, care are atât beneficii, cât și dezavantaje. Având în vedere că mulți bem bere și de cele mai multe ori în exces, ar fi bine să știm și ce pericol ne paște în această situație.

Deși mulți dintre noi cred că berea este doar o băutură ușoară, care te răcorește și te face să te simți mai bine, s-a demonstrat că nu este decât așa. Specialiștii susțin că berea conține calării cât două felii de pâine, iar cei care vor să slăbească sau să se mențină mai bine s-ar abține, pentru că nu îi ajută deloc.

De altfel, consumul zilnic de bere și în exces, ca în cazul oricărei băuturi alcoolice, poate duce la apariția diverselor probleme oncologice. Cele mai frecvente tipuri de cancer înregistrate în rândul persoanelor care consumă zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plămâni, ficat şi prostată.

Beneficiile berii

Sunt o mulțime de beneficii din consumul de bere. Specialiștii spun că o halbă sau două de bere pe zi ar putea ajuta la reducerea riscului de a avea un accident vascular cerebral sau a dezvolta boli cardiovasculare. De altfel, stabilizează și nivelul colesterolului.

De altfel, cei care consumă moderat bere au mai puține șanse să facă Alzheimer sau demență. În plus, această bătură conține și mai multe vitamine, printre care potasiu, magneziu şi vitamine de tip B, dar şi carbohidraţi, care ajută la regenerarea rapidă a pielii și încetinesc apariția ridurilor. Prin consum moderat înțelegem o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maximum 5%, conform medicilor.

Persoanele care au pietre la rinichi pot grăbi eliminarea pietrelor cu ajutorul berii. Berea diluează urina și reduce riscul apariției de pietre. Băutorii de bere au o tensiune arterială mai mică, comparativ cu persoanele consumatoare de vin sau băuturi alcoolice spirtoase. Berea ajută la reducerea hipertensiunii arteriale şi la relaxarea vaselor de sânge.