Taxă suplimentară în spitalele de stat pentru români. Explicațiile ministrului Alexandru Rafila

Taxă suplimentară în spitalele de stat pentru români

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că vor exista anumite modificări în sistemul de sănătate din țară. Astfel, pacienții care își vor dori să își aleagă medicul care să îi trateze în ambulatoriu, dar și în spital, sunt nevoiți să plătească o taxă suplimentară.

Alexandru Rafila a explicat că acesta ar trebui să fie un rezultat al unui pachet complementar de asigurări. De obicei, pachetul de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau privat. Totuși, aceste măsuri vor fi aplicate treptat până în anul 2030. Această strategie cu taxa suplimentară va schimba radical sistemul medical din România, în următorii 7 ani.

„Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit”, a mai declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, personalul medical care oferă îngrijiri performante vor putea fi răsplătiţi pentru calitatea acestora, iar medicii de familie vor fi integraţi într-o serie de reţele teritoriale pentru îngrijirea bolnavilor cronici.

Lasă un comentariu