Tânăr de 20 de ani, mort după ce a ajuns cu mașina într-un lac, din Vâlcea. Autovehiculul, condus de o șoferiță începătoare

Un tânăr de 20 de ani, pasager într-o mașină, a murit după ce autovehiculul a plonjat într-un lac din județul Vâlcea. Șoferița, o tânără în vârstă de 18 ani și care este începătoare, a supraviețuit.

Cum a reușit soferița începătoare să se salveze la timp din ghearele morții

Întregul accident rutier a avut loc în jurul orei 14:00, în satul Marcea, din comuna Ioneşti. Șoferița ar fi pierdut controlul volanului și cu toate acestea a reușit să iasă la timp din autovehicul, înainte de scufundare.

Mai exact, mașina a sărit peste un dig şi a ajuns în lacul Băbeni, de lângă râul Olt. La fața locului s-au deplasat de urgență echipajele de salvare.

Tânărul de 20 ani, găsit blocat în mașină și în stop cardio-respirator. Medicii nu i-au mai putut salva viața

Tânărul a fost găsit blocat în autovehicul și în stop cardio-respirator. Deși medicii i-au făcut manevre de resuscitare, nu l-au mai putut readuce la viață. Astfel, nu le-au rămas decât să-i constate decesul.

”Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în jurul orei 14.00 pentru salvarea unei persoane după ce un autoturism a căzut în lacul de acumulare Băbeni, de pe râul Olt, în localitatea Ioneşti, sat Marcea. Şoferul a pierdut controlul asupra autoturismului şi a sărit peste dig, plonjând în lac.

La scurt timp de la producerea evenimentului, o victimă s-a autoevacuat, cea de-a doua rămânând blocată în maşină. Autoturismul a fost scos din lac de cetăţeni cu ajutorul unei autoplaforme particulare.

Victima blocată în maşină se afla în SCR, fiind declarată decedată după efectuarea manevrelor de resuscitare de către echipajul de la Ambulanţa Vâlcea, trimis la faţa locului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, citat de Agerpres.

S-a deschis o anchetă în acest caz. Tânăra șoferiță este majoră și poate fi trasă la răspundere. Ea poate rămâne o bună perioadă fără dreptul de a conduce. Polițiștii analizează cu amănunt cum s-a produs întreg evenimentul nefast.