Soc in presa romaneasca! Celebrul jurnalist si caricaturist Octavian Andronic a decedat la varsta de 74 de ani

loading...

Jurnalistul şi caricaturistul Octavian Andronic a încetat din viaţă vineri seara, la vârsta de 74 de ani.

Cunoscutul jurnalist, Octavian Andronic, fondatorul ziarului Libertatea în 22 decembrie 1989, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1998, a murit în urma unui infarct, vineri seara.

Octavian Andronic a lucrat in cadrul mai multor trusturi media inainte sa puna bazele, in 1999, agentiei Amos News, care a anuntat astazi, cu regret trecerea sa in nefiinta.

Octavian Andronic a murit la varsta de 74 de ani

„Cu deosebită durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist de o inegalabilă valoare. Dragă ANDO, soția Mariana, fiica Ana, cei apropiați și toți colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îți vor simți de-acum înainte lipsa! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a anuntat amosnews.ro.

Andronic s-a nascut pe 2 mai 1946, la Sannicolau-Mare, in judetul Timis. A urmat cursurile Universitatii din Bucuresti, iar in 1969 a debutat ca reporter la Informatia Bucurestiului.
Octavian Andronic a fondat, pe 22 decembrie 1989, Libertatea, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1998.
Acesta a condus proiectul ziarului „Informația de prânz” la grupul MediaPro și a fost, vreme de un an, directorul general adjunct al postului Tele7abc (2000-2001).
Din anul 2002 conducea Agenția de presă Amos News, pe care a înființat-o. Era căsătorit cu Mariana Andronic, redactor-șef al Universului Pădurii.
In caricatura s-a afirmat in studentie. A colaborat cu diferite publicatii, semnand cu pseudonimul Ando.

loading...