Serghei Lavrov, anunț de ultima oră: ce se întâmplă cu operațiunile militare din Ucraina

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunțat cp Rusia nu intenționează să oprească operațiunea militară din Ucraina în perioada următoarei runde de negocieri de pace. Vestea vine după ce președintele ucrainean Zelenski a anunțat că în Mariupol au murit deja zeci de mii de oameni, iar orașul este complet distrus.

Declarațiile momentului, făcute de Serghei Lavrov

Într-un interviu acordat televiziunii ruse de stat, Lavrov a afirmat că nu vede niciun motiv de a nu continua discuţiile cu Ucraina. Totuși, ministrul rus de externe a subliniat că Moscova nu va întrerupe operaţiunea militară atunci când va avea loc o nouă rundă de negocieri.

Totodată, Larvorv a mai precizat că Vladimir Putin ordonase suspendarea acţiunii militare în timpul primei runde de negocieri ruso-ucrainene la sfârşitul lui februarie, dar lucrurile s-au schimbat între timp și ideea a fost abandonată.

„După ce ne-am convins că ucrainenii nu au de gând să răspundă la fel, s-a luat decizia ca, în timpul următoarelor runde de discuții, să nu se facă nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a mai precizat Serghei Lavrov.

În săptămâna care a trecut Lavrov a declarat că acordul de pace prezentat de Kiev este complet inacceptabil pentru Rusia și se abate de la multe acorduri care au fost luate anterior. Cu toate acestea, Kievul dezmite aceste informații și le consideră a fi un mdo de a distrage  atenția opiniei publice de la crimele de război care se petrec acum în Ucraina.

Serghei Lavrov a mai declarat că regulile jocului se schimbă, după ce şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a afirmat într-un interviu că „acest război se va câştiga pe câmpul de luptă”.