Se schimbă vremea! ANM a emis două alerte Cod galben de vreme rea

Se schimbă vremea! Meteorologii au anunțat că vremea se va schimba în următoarele zile. ANM a emis două Coduri galbene de vreme rea în întreaga țară. Vânt puternic și vreme deosebit de rece în toată țara, până marți dimineața.

Se schimbă vremea! ANM a emis două alerte Cod galben de vreme rea

ANM a emis, sâmbătă, o informare meteo de vreme deosebit de rece, vijelii și grindină în toată țara. Două alerte Cod galben anunță furtuni în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, respectiv ninsori puternice la munte, în 26 de județe.Potrivit informării meteo, în intervalul sâmbătă ora 13.00 – marți ora 9.00, vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Meteorologii au emis două alerte de Cod Galben. Prima va intra în vigoare sâmbătă de la ora 13.00-21.00 si vor fi intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș. De asemenea, vor fi perioade cu instabilitate atmoferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de până la 65 km/h. Pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse și descărcări electrice. A doua alertă va intra în vigoare de duminică ora 03.00 până luni ora 09.00. La munte va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. Al doilea Cod galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Prahova, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor.

Se răcește vremea în București

În Capitală, vremea se va răci începând de duminică, 10 aprilie. Va fi mai frig decât în mod normal, iar temperatura minimă va cobâră la 3 grade Celsius. Conform prognozei speciale pentru Bucureşti, de sâmbătă ora 13.00 până duminică ora 9.00 vremea va fi frumoasă şi se va menține deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade şi o minimă de 8…11 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând ultimele ore ale intervalului când vor fi înnorări.

Vântul va sufla slab și moderat.În intervalul duminică ora 9.00 – luni ora 9.00, vremea se va răci accentuat, cerul va fi noros, în mare parte din interval va ploua și se vor acumula în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mult mai coborâtă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, va fi de 12 grade, iar cea minimă de 5 grade.