Se răcește vremea în toată țara! Temperaturile scad radical

0

Vremea este din ce în ce mai rea în țara noastră. Temperaturile s-au schimbat radical în ultima perioadă și, după luni întregi de caniculă, vremea este complet altfel acum. Meteorologii anunță temperaturi scăzute în următoarele zile, chiar mult mai mici decât cele normale pentru acest interval.

Toamna își intră în rol

Dacă în urmă cu câteva zile aveam parte de temperaturi extrem de ridicate și vremea era insuportabil de călduroasă, se pare că lucrurile s-au schimbat acum. Meteorologii ne-au avertizat încă din august că ne așteaptă temperaturi scăzute și acum simțim pe pielea noastră schimbările.

Toamna începe să pună stăpânire pe tot mai multe regiuni din țară. Meteorologii de la ANM anunță că vremea va fi în continuare răcoroasă și că nu vor mai reveni temperaturile de peste 30 de grade. Luna septembrie ne aduce surprize nu tocmai plăcute, iar ploile vor pune stăpânire pe tot teritoriul țării, însă cantitățile de apă nu vor face probleme și nu sunt anunțate inundații în perioada următoare.

Vreme rece în toată țara

În această noapte, temperaturile  minime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 16 grade și chiar ne așteaptă și ceață în zonele joase ale țării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ceva intensificări în sud-est. Din cauza vântului, aerul va fi și mai rece.

Meteorologii spun că maximele nu vor fi mai mari de 25 de grade celsius în următoarea perioadă și abia de la jumătatea lunii, lucrurile s-ar mai putea îmbunătăți. Cel mai frig va fi în regiunile intracarpatice, unde temperaturile nu vor depăși 12 grade pe timpul nopții.

La munte vor mai fi înnorări pe alocuri și va ploua în următoarele zile, iar în restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin.

Pe litoral, situația se schimbă complet. Deși apă marii se menține la 21 de grade, vremea nu va mai permite atât de mult scăldatul, pentru că afară vor fi aproximativ 25 de grade celsius, destul de răcoare.