Se înăspresc controalele STB în mijloacele de transport în comun. Cât de mult au crescut amenzile

0

Începând de la 1 septembrie, în mijloacele de transport în comun din București vor fi mai mulți controlori. Aviz celor care obișnuiesc să urce fără bilet sau abonament, pentru că au mai multe șanse să fie descoperiți, plus că și amenzile au crescut.

Mai mulți controlori STB în mijloacele de transport în comun

Crește numărul controalelor în mijloacele de transport în comun din Capitală. Începând de miercuri, 1 septembrie, vor fi mai mulți controlori în autobuzele și tramvaiele STB.

Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Astfel, dacă obișnuiți să circulați cu mijloacele de transport în comun este bine să știți că se înăspresc controalele în București și Ilfov începând cu 1 septembrie.

Amenzi mai mari în mijloacele de transport în comun

Nu numai numărul controlorilor a crescut, dar au crescut și amenzile în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov. Suprataxa este acum 80 de lei, iar cei care nu vor să achite pe loc suprataxa, trebuie să scoată din buzunar între 300 și 500 de lei după încheierea procesului verbal.

TPBI anunță că, începând cu data de 1 septembrie 2021, va intensifica activitatea de control al biletelor și abonamentelor în mijloacele de transport în comun, după ce a constatat că numai circa 10% dintre călători circulă cu titluri de călătorie valabile.

Deși capacitatea de transport a fost îmbunătățită prin creșterea vitezei comerciale odată cu reorganizarea și optimizarea transportului public din regiune și prin înnoirea flotei operatorilor, numărul călătorilor plătitori a scăzut constant în ultimii doi ani, anunță TPBI.

Bilete mai scumpe la metrou și STB. Reamintim faptul că de la 1 august se aplică noi tarife pentru biletele de metrou și STB. O călătorie cu metroul sau cu transportul în comun costă trei lei, iar un bilet comun STB/Metrorex este cinci lei. Cu 5 lei, un călător beneficiază de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

 

Totodată, un abonament de 24 de ore costă 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore este 14 lei.