Se dau 6 milioane de lei de la stat! Cine sunt românii care vor beneficia de ajutoare de urgenţă

Guvernul oferă 6 milioane de lei ca ajutor de urgență. Iată ce români pot beneficia de această sumă.

Vești importante pentru români!  Conform HG 974/2022, publicată în Monitorul oficial, autoritățile statului vor ajuta și în acest an familiile și persoanele singure ale căror gospodării sunt afectate de inundații, alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo deosebite.

În acest context, persoanele care sunt afectate de inundații, de alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo severe, vor primi de la stat ajutoare de urgență aproape duble față de cele oferite în 2021.

Inundațiile fac referire atât la ploile abundente, cât și la fenomenele asociate acestora, respectiv alunecările de teren și fenomenele meteorologice deosebite – vânt puternic, grindină, viituri etc.

Astfel, de ajutor vor beneficia persoanele ale căror locuințe au fost avariate parțial sau în totalitate, potrivit evaluărilor și constatărilor efectuate de autorități, potrivit Avocatnet.ro, citat de RomaniaTv.

În plus, autoritățile au decis prin  HG 671/2021 ca ajutoarele pentru acest an să fie majorate.

Mai exact, ajutoarele de urgență care se vor acorda familiilor sau persoanelor singure afectate de inundații, indiferent de veniturile acestora, vor fi:

  • câte 10.000 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție de peste 75% (inclusiv);
  • câte 7.000 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% (inclusiv) și 75%;
  • câte 4.500 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție cuprinsă între 25% (inclusiv) și 50%;
  • câte 2.500 de lei pentru cei ale căror locuințe au fost afectate în proporție de până la 25%;
  • câte 1.500 de lei pentru cei ale căror bunuri din locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.de lei suplimentar față de ajutoarele pentru afectarea locuinței. Prin urmare, dacă o familie are casa afectată în proporție de 60% și are și bunuri deteriorate de inundații sau alte fenomene meteo deosebite, aceasta va primi un ajutor total de 8.500 de lei.Mai mult, statul oferă ajutor și atunci când, din cauza inundațiilor, alunecărilor de teren sau fenomenelor meteo deosebite, se înregistrează pierderi de vieți omenești. Așadar, familia persoanei decedate va beneficia și de un ajutor suplimentar de 7.500 de lei, indiferent de numărul victimelor.

    În cazul în care persoana singură sau familia deține mai multe locuințe afectate, ajutorul se acordă o singură dată, pentru o singură locuință.