Se dau 4.000 de euro de fiecare femeie! Anunțul venit chiar de la Guvern. Cine poate primi banii

Ministrul Familiei a precizat că un proiect important a fost deja trimis pe circuitul de avizare. Gabriela Firea spune că proiectul a fost introdus în planul de măsuri economice și sociale ”Sprijin pentru România”.

Se dau 4.000 de euro pentru aceste persoane! Gabriela Firea a spus clar: Este un proiect mult așteptat
Ministrul Familiei spune că programul de fertilizare în vitro a fost introdus în planul ”Sprijin pentru România” și că a fost deja trimis pe circuitul de avizare. Fostul edil al Capitalei mai spune că programul care vine în ajutorul cuplurilor infertile va putea plăti primele decontări în două-trei luni.

”Extinderea acestui program la nivel naţional – FIV ‘O şansă pentru cuplurile infertile’ -, însemnând decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro, este un proiect mult aşteptat. A fost dezbătut deja cu societatea civilă, el a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii după 1.000 de astfel de proceduri”, a spus Gabriela Firea.

În cadrul conferinței de presă de la Palatul Parlamentului, în cadrul căreia liderii coaliției au prezentat măsurile din programul ”Sprijin pentru România”, Gabriela Firea a mai spus că proiectul va fi realizat de ministerul pe care îl conduce împreună cu Ministerul Sănătății.

Suma decontată este de 4.000 de euro

Ministrul Familiei a mai spus că suma decontată este de 4.000 de euro și că se va calcula la cursul valutar din ziua respectivă. De asemenea, Gabriela Firea spune că programul este pentru femeile cu vârsta între 25 și 45 de ani, precizând, totodată, că până acum limita de vârstă era de 40 de ani.

”Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei. Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani. Până acum se făceau deconturi pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat, de asemenea, acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală, şi, de asemenea, nu sunt condiţionate procedurile în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală”, spune Gabriela Firea.

Fostul primar general al Capitalei a mai spus că proiectul va apărea în scurt timp pe masa Executivului și că se bucură de susținerea liderilor coaliției.

”Aşa cum spuneam, acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Executivului, ne bucurăm de susţinerea liderilor coaliţiei şi de susţinerea domnului prim-ministru. Sunt convinsă că în două-trei luni deja vom putea să realizăm primele decontări”, a afirmat ministrul Familiei, Gabriela Firea.