Se dau 1.500 de lei pentru milioane de români. Se întâmplă chiar înainte de Paşte

Dincolo de vestea bună care anunță revenirea voucherelor de vacanță în buzunarele românilor, trebuie menționat că tichetele aferente anului 2021 se emit doar pe suport electronic și au o valoare totală de 1.450 de lei. Astfel, față de varianta pe hârtie, românii vor avea un card în plus în portofel, fiind mai ușor de utilizat la plata serviciilor de cazare și masă din timpul concediului. De reținut este faptul că perioada de valabilitate a acestora este de un an de zile de la data emiterii.

De asemenea, tichetul de vacanță poate acoperi mai multe tipuri de plăți, nu doar cazarea. Astfel, cu ajutorul voucherelor se poate achiziționa cazare în mod obligatoriu și apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear. După ce vor primi voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, unitatea de cazare în care dorește să meargă la angajator. Apoi, trebuie verificat dacă hotelul sau pensiunea aleasă se află pe lista partenerilor care primesc astfel de tichete de vacanță.

Românii care primesc de la angajator tichete de vacanță pot merge la cazare și plăti pur și simplu pachetul ales cu ajutorul voucherelor. Acestea sunt în valoare totală de 1.450 de lei și, de reținut, nu sunt transmisibile. Cei care vând voucherele pot risca o amendă de de 26.600 de lei. În același timp, orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.