Schimbare importantă pentru români! Crește prețul tichetelor de masă

Vești bune pentru români. Urmează o perioadă plină de reușite pentru românii care au un loc de muncă și primesc tichete de masă. Prețul acestora ar putea crește considerabil în perioada următoare, dacă decizia va fi aprobată de către autorități.

Se scumpesc tichetele de masă

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre scumpirea tichetelor de masă, după ce alimentele s-au scumpit și ele semnificativ. Romanii se simt neîndreptățiți din acest motiv și așteptau o veste bună în acest sens.

PSD a anunțat astăzi că susține creșterea valorii tichetelor de masă la 30 de lei începând cu 1 iunie. Se pare, însă, că decizia inițială a aparținut premierului Nicolae Ciucă, ce a discutat în guvern despre o posibilă creștere a valorii până la 40 de lei. Decizia finală ar fi rămas la scumpirea până la 30 de lei, de la 20 cât costă in prezent.

“Premierul a discutat astăzi cu ministrul Finanțelor despre acest aspect, despre sprijinea României din punct de vedere economic. Propunerea de mărire a valorii tichetului de masă aparține Premierului Nicolae Ciucă, care într-o discuție privată, cu subsemnatul, pe 29 martie a spus, citez ,«Domnule, aș vrea să propun Coaliției dublarea valorii tichetului de masă, deoarece cheltuielile au crescut și pentru angajații români, cei care aduc plus valoare în România!»”, a declarat Deputatul Gigel Stirbu.

Prim Ministrul susține creșterea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei cât este acum, la o valoare care poate fi suportată de către bugetul de stat. Decizia nu intră în vigoare imediat, ci din această vară. În prezent, valoarea tichetelor de masă este de 443,74 lei, iar de la 1 iunie ar ajunge la 660 lei.

Tichetele, emise în format electronic

O nouă schimbare în ceea ce privește tichetele o reprezintă formatul în care acestea vor fi emise. Astfel, acestea nu mai pot fi emise în forma tipărit, cu excepţia celor emise până la data de 31 ianuarie 2022.

Din Februarie, toate tichetele, inclusiv cele de masă, de vacanță sau de creșă, vor intra pe card, conform OUG 130/2001. Cât despre tichetele cadou, acestea pot fi oferite de angajatori doar proprilor salariaţi şi nu altor persoane, aşa cum era posibil înainte de intrarea în vigoare a OUG 130/2021.