S-a schimbat codul rutier! Reguli noi pentru pietoni

În ultima perioadă a avut loc multe schimbări în ceea ce privește codul rutier. Se pare că acum au loc nici schimbări, care vizează, de data aceasta, pe pietoni . sunt participanți la trafic, ceea ce înseamnă că și trebuie să respecte anumite reguli pentru a evita complicațiile.

Reguli noi pentru toți pietonii

Este de la sine înțeles că șoferii nu sunt singurii care trebuie să respecte regulile, pentru că și pietonii au numeroase responsabilități. Participă la trafic în aceeași măsură și trebuie să se asigure că circulă corect, iar de data aceasta, autoritățile au impus noi reguli. Acestea au fost adoptate pentru o bună funcționare a traficului, având în vedere că au loc tot mai multe accidente din cauza pietonilor și a neatenției lor.

Iată ce reguli noi au apărut în Codul Rutier 2022, care îți pot aduce amenzi usturătoare dacă nu le respecți așa cum trebuie. Potrivit noilor reguli, pietonii au prioritate în fața șoferilor doar atunci când traversează prin locuri special marcate cu treceri de pietoni și atunci când culoarea semaforului este verde.

Cei care nu respectă legea vor fi amendați, iar amenzile se încadrează la clasa 1. Potrivit noilor reguli, pietonii au prioritate în fața șoferilor doar atunci când traversează prin locuri special marcate, iar cei care traversează ilegal pot primi până la trei puncte, conform noilor legi.

De reținut faptul că pietoniii nu au voie să traverseze strada atunci când se apropie un autoturism al serviciilor de urență, atunci când semnalele sunt pornite. Au prioritate echipajele de salvare și Riști să fii amendat dacă nu te supui regulilor.

De asemenea, oamenilor nu le este permis să traverseze o cale ferată atunci când sunt barierele coborâte. În cazul în care se produce un accident atât pe calea ferată, cât și pe orice alt drum public, vinovatul va fi pietonul.