Rusia schimbă tactica: dezvoltă arme pentru a ataca sateliții americani. Ce spune Pentagonul

Vladimir Putin nu a reușit să facă în Ucraina ceea ce credea că îi va lua doar câteva zile. Armata ucrainiană rezistă destul de bine cu ajutorul venit din Occident, astfel că liderul de la Kremlin a fost nevoită să găsească alte căi de atac. Pentagonul a anunțat că Rusia și China au început să lucreze pentru dezvoltarea unor arme cu care să atace sateliții americani.

China și Rusia dezvoltă arme pentru a ataca sateliții americani

Un raport al Pentagonului arată că Rusia și China dezvoltă și desfășoară arme care pot ataca sateliții americani. În același timp, cele două țări își măresc propriile flote de sateliți de informații, supraveghere și recunoaștere. Potrivit datelor din acest raport, flota de sateliți de informații, supraveghere și recunoaștere a Chinei continuă să se extindă. În ianuarie 2022, aceasta includea peste 250 de sisteme – „o cantitatea care o plasează pe locul 2 după Statele Unite și dublă față de numărul de sateliți ai Beijingului din 2018.

Rusia dezvoltă sisteme contraspațiale pentru a neutraliza sau bloca serviciile oferite de SUA via sateliți și probabil va lansa lasere mai capabile să afecteze sateliții între 2025-2030, anunță Pentagonul.

Potrivit Agenției de Informații pentru Apărare, Rusia are deja mai multe lasere la sol care pot orbi senzorii sateliților, însă până în anul 2030, Rusia poate lansa sisteme cu o putere mai mare care cresc amenințarea la adresa sateliților în întregime, nu doar a senzorilor electro-optici.

Președintele SUA îl acuză pe Putin de genocid

Războiul dintre Rusia și Ucraina, inițiat de Putin a ajuns în ziua 49. Pentru prima dată de la izbucnirea acestui conflict sângeros, președintele Statelor Unite ale Americii l-a acuzat pe Vladimir Putin de genocid. Toate astea în contextul în care liderul de la Kremlin a spus, în cele mai recente declarații ale sale, că vrea să salveze poporul ucrainian și că invazia în Ucraina are obiective nobile.

Putin a ținut să precizeze că nu a avut de ales și de aceea a lansat operațiunea militară pe teritoriul ucrainian. El spune că a vrut doar să protejeze Rusia, iar o ciocnire cu forțele anti-ruse din Ucraina era inevitabilă și doar o chestiune de timp.