Rusia extinde amenințările. Ce a început să facă armata roșie în zona dintre Polonia și Lituania

Rusia extinde amenințările și își îndreaptă atenția către Polonia și Lituania. Forțele ruse au organizat sâmbătă, 9 aprilie, exerciţii de luptă în Kaliningrad, o enclavă la Marea Baltică, situată între Polonia şi Lituania. Informația a fost făcută publică de către comandantul Flotei Baltice.

Exerciții de luptă între Polonia și Lituania

Mișcarea de forțe din Kaliningrad se întâmplă la doar câteva zile după ce un oficial de rang înalt a avertizat ţările europene împotriva oricărei potenţiale acţiuni împotriva Kaliningradului. Sâmbătă, 9 aprilie, în zona dintre Polonia și Lituania au fost mobilizați aproximativ 1000 de militari și implicate peste 60 de unități de echipament militar, în verificări de control, după cum a anunțat serviciul de presă al Comandamentului Flotei ruse din Marea Baltică.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere Su-24 din linia întâi a aviaţiei navale au efectuat peste noapte un antrenament de luptă planificat, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre de viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat Interfax, potrivit Reuters.

Reamintim faptul că în cursul acestei săptămâni, un oficial rus a avertizat statele europene cu privire la eventuale acțiuni împotriva Kaliningradului, apreciind că: acest lucru ar însemna să ne jucăm cu focul.

Volodimir Zelenski: Urăsc Rusia. Nici nu mai am lacrimi să plâng

Președintele Ucrainei a făcut dezvăluiri emoționante după ce a văzut urmările atacului din gara Kramatorsk, dar și masacrul din orașul Bucha. Liderul Ucrainian a spus că urăște Rusia, urăște soldații ruși și că nu mai are lacrimi, nici măcar nu mai poată să plângă. Zelenski este foarte afectat de imaginile cu copii morți și familii distruse. În urma atacului celor două rachete în gara Kramatorsk, au murit 50 de persoane, între care erau și copii. Aceștia se pregăteau să urce într-un tren pentru evacuarea civililor. Nu au mai apucat să scape.

Ce se întâmplă în sud, lângă Herson, la Zaporojie sau în est, nu ştim încă. Ceea ce vedem sunt oraşe complet distruse. Fără case, fără oameni. Nu ştiu ce vom găsi acolo, a mai spus Zelenski.

Președintele ucrainian încă mai spera la o întâlnire față în față cu liderul de la Kremlin, motivând prin ideea că numai Putin poate decide când se termină războiul. Pe de altă parte, se vehiculează că Vladimir Putin face presiuni asupra armatei sale cu scopul de a bifa măcar o victorie până la data de 9 mai când Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei asupra Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial.