România, aproape de închidere TOTALĂ! Câte localități sunt în CARANTINĂ

loading...

În tot mai multe localități de la noi din țară s-a luat măsura carantinei.

Ultimele pe listă sunt chiar localități din apropierea Bucureștiului, Bragadiru, Clinceni, Chiajna și comuna Berceni.

8 reședințe de județ se află în carantină: Sibiu, Zalău, Satu Mare, Baia Mare, Slobozia, Bistrița, Alba Iulia și Constanța.
Pe lângă cele 8 municipii, alte 11 orașe se află în carantină: Abrud, Sebeș, Blaj și Cugir (județul Alba); Gherla (jud. Cluj); Ovidiu (jud. Constanța); Cisnădie și Tălmaciu (jud. Sibiu); Jibău și Cehu Silvaniei (jud. Sălaj); Sânnicolau Mare (jud. Timiș).

Comunele Berceni și Clinceni, din apropierea Bucureștiului, au intrat în carantină de ieri, de la ora 22:00, iar astăzi s-a luat măsura carantinării orașelor Bragadiru și Chiajna, tot de la ora 22:00.

Ordinul de carantinare al orașelor Bragadiru și Chiajna urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Arafat a semnat carantinarea localităților Berceni și Chiajna

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, este cel care semnează deciziile de carantinare a localităților. Arafat a semnat ieri carantinarea comunelor Berceni și Clinceni.

„Conform Ordinului șefului DSU cu nr. 4660013 din 18.11.2020 privind instituirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov, măsura se instituie începând cu data de 19.11.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile”, se arăta într-un comunicat al prefectului judeţului Ilfov.

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu va crește nu va fi necesară o astfel de măsură. Știți foarte bine că noi am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricții. Am ajuns în situația de a impune măsuri, în care, de fapt, vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a salva sănătatea oamenilor”, a declarat Ludovic Orban.

„Eu îmi doresc să ajungem la 0 infectări, eu îmi doresc să petrecem Crăciunul liniștiți dar depinde de fiecare dintre noi. Dacă avem grijă de noi și de ceilalți vom ajunge mai repede la normalitate”, a mai declarat premierul.

loading...