Rezultate partiale pe judete. Exit Poll online ora 10:00 Alegeri Locale 2020: au votat peste 1.5 milioane de alegatori

loading...

Informatii neoficiale: care sunt rezultatele partiale la Alegerile Locale 2020 pentru fiecare judet in parte, potrivit Exit Poll-urilor de la ora 09:00 CURS, Avangarde si BCS.

In data de 27 septembrie au loc alegeri locale la nivelul intregii tari. Astfel, electoratul va putea alege primarii, presedintii consiliilor judetene, si membrii consiliilor judetene si ai consiliilor locale, noile mandate avand o durata de 4 ani. Planificate initial pentru iunie 2020, data alegerilor locale a fost amanata de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19.

Vezi aici rezultate in timp real de la exit poll-uri: cine conduce in lupta pentru primarie in marile judete din tara:

UPDATE ora 10:00: pana la aceasta ora au votat 8.32% dintre alegatori la nivelul intregii tari. Dintre acestia 714.330 au fost in mediul urban iar 809.510 in mediul rural. S-au inregistrat incidente la Costinesti, unde procesul de votare a fost intrerupt din cauza unor probleme la buletinele de vot.

UPDATE ora 08:00: Prezenta la vot la aceasta ora este de 2.58%. Potrivit datelor oficiale, cei mai multi alegatori s-au prezentat la urne in judetul Olt, 3.87%, iar cei mai putini in judetul Harghita, 1.37%. In total, la ora 08:00, in mediul urban au votat 229.598 alegatori iar in mediul rural 243.527 alegatori.

Cine face Exit Poll-urile pentru Alegerile Locale 2020 și cum sunt calculate rezultatele parțiale

Biroul Electoral Central a aprobat trei case de sondare pentru realizarea Exit Poll-urilor de la alegerile locale 2020. Astfel, in orasele Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia si Arad Exit Poll-urile vor fi realizate de CURS.

Avangarde se va ocupa de realizarea Exit Poll-urilor din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare, in timp ce in orasele Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi Eforie BCS se va ocupa de intervievarea celor care au fost la vot.

Exit Poll-ul este un sondaj electoral care se realizeaza in scurt timp dupa iesirea de la urne a alegatorilor. Reprezentantul casei de sondare se afla fie in interiorul centrului de votare, fie pe o raza de maximum 500 de metri in jurul acestuia. Dupa prezentarea acreditarii care ii atesta calitatea, acesta va nota raspunsurile alegatorilor. Ulterior rezultatele sunt centralizate, prelucrate si publicate, marjele de eroare fiind de 2 – 3 procente.

Conditii pentru ca votul sa fie valid la Alegerile Locale din 2020

Potrivit Biroului Electoral Central, conditia generala pentru ca votul sa fie valid este ca stampila sa fie aplicata in interiorul chenarului unui candidat. Spre deosebire de anii trecuti, votul va fi valabil chiar daca stampila cu mentiunea “votat” depaseste laturile chenarului.

De asemenea, votul va fi valabil chiar daca pe buletinul de vot se vor regasi diverse mentiuni notate de alegator cu pixul sau creionul. Votul va fi valabil si daca pe buletinul de vot se vor regasi mai multe stampile, atata timp cat doar una dintre ele se va afla in interiorul unui chenar.

loading...