Ingrediente:
- 3 kg de conopidă
- Zahăr brun sau alb
- 5 kg de gogoșari
- Sare neiodată pentru murături
- Condimente pentru murături
- Oțet de 9 grade
- Frunze de hrean (opțional)
Mod de Preparare:
- Pregătirea Borcanelor: Începe prin a spăla și steriliza borcanele în care vei pune murăturile.
- Pregătirea Gogoșarilor: Spală gogoșarii și înlătură cotoarele și semințele. Lasă-i la scurs cu gura în jos.
- Pregătirea Conopidei: Spală conopida și desface-o în buchețele. Pune-o într-o cratiță cu apă și oțet pentru 30 de minute pentru a elimina impuritățile. După ce s-a scurs, folosește conopida pentru a umple gogoșarii.
- Umplerea Borcanelor: Așază gogoșarii umpluți în borcane, adaugă 2 linguri de zahăr, 1 lingură de sare, 100 ml de oțet, condimente pentru murături și completează cu apă. Închide bine capacul.
Notă: Cantitățile sunt calculate pentru borcane de 800 ml.
- Sterilizarea: Pune borcanele în cuptor pentru 40 de minute pentru sterilizare. După ce s-au sterilizat, închide focul și învelește borcanele fierbinți într-o pătură groasă. Lasă-le să se răcească până a doua zi.
După răcire, borcanele sunt gata să fie depozitate în cămară. Să vă fie de bine și poftă bună!