Reteta celor mai deliciosi gogosari umpluti cu conopida pentru iarna – Sunt extrem de deliciosi si nu se inmoaie

Ingrediente:

  • 3 kg de conopidă
  • Zahăr brun sau alb
  • 5 kg de gogoșari
  • Sare neiodată pentru murături
  • Condimente pentru murături
  • Oțet de 9 grade
  • Frunze de hrean (opțional)

Mod de Preparare:

  1. Pregătirea Borcanelor: Începe prin a spăla și steriliza borcanele în care vei pune murăturile.
  2. Pregătirea Gogoșarilor: Spală gogoșarii și înlătură cotoarele și semințele. Lasă-i la scurs cu gura în jos.
  3. Pregătirea Conopidei: Spală conopida și desface-o în buchețele. Pune-o într-o cratiță cu apă și oțet pentru 30 de minute pentru a elimina impuritățile. După ce s-a scurs, folosește conopida pentru a umple gogoșarii.
  4. Umplerea Borcanelor: Așază gogoșarii umpluți în borcane, adaugă 2 linguri de zahăr, 1 lingură de sare, 100 ml de oțet, condimente pentru murături și completează cu apă. Închide bine capacul.

Notă: Cantitățile sunt calculate pentru borcane de 800 ml.

  1. Sterilizarea: Pune borcanele în cuptor pentru 40 de minute pentru sterilizare. După ce s-au sterilizat, închide focul și învelește borcanele fierbinți într-o pătură groasă. Lasă-le să se răcească până a doua zi.

După răcire, borcanele sunt gata să fie depozitate în cămară. Să vă fie de bine și poftă bună!

Lasă un comentariu