RESTRICTII PENTRU ROMANI DE SARBATORI! RAED ARAFAT A FACUT ANUNTUL !

loading...

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că starea de alertă va fi prelungită.

Așadar, în România vor fi în continuare restricții și în perioada sărbătorilor de iarnă. Starea de alertă se va prelungi pe 14 decembrie.

„Purtarea măștii și anumite măsuri care sunt implementate acum, măsurile sanitare vor rămâne, dar, din nou, noi avem data de 14 (decembrie), momentul în care vom prelungi starea de alertă și probabil că acest lucru se va întâmpla în data de 14 pentru următoarea lună. Vom avea o analiză cu INSP-ul și cu toată lumea asupra situației epidemiologice. Depinde dacă continuăm să scădem sau creștem, dar la acest moment pot să spun că nu s-a discutat și nu există intenții de noi restricții”, a declarat Raed Arafat la Digi24.
Șeful DSU a precizat că de sărbători va fi greu să le fie impus românilor un număr de oameni care să fie prezenți la petreceri private.

„Putem să sfătuim, putem să explicăm, dar să venim să spunem cuiva, în casa lui, că n-are voie să aibă mai multe persoane, există limitări la acest aspect”, a subliniat Raed Arafat.

„Sfatul nostru este foarte ferm: în perioada sărbătorilor să nu se întâmple să aducem mai mulți prieteni, mai mulți oameni în casă, în apartament. Să fim foarte mulți acolo, să nu respectăm regulile sanitare de bază, dacă suntem din diferite case, atunci clar vom asista la o creștere, din nou, după sărbători”, a avertizat șeful DSU.

România a trecut de 500.000 de cazuri de Covid-19

România a depășit 500.000 de cazuri de infectări cu Covid-19 de la începutul pandemiei. 8.062 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din 35.467 de teste efectuate, potrivit ultimului bilanț anunțat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Alți 176 de români au murit în ultimele 24 de ore din pricina Covid-19, potrivit anunțul făcut ieri de GCS. La ATI sunt internați în prezent 1.275 de pacienți Covid, un nou record negativ.

Bilanțul oamenilor care și-au pierdut viața în lupta cu Covid-19 a ajuns la 12.052 persoane.

În intervalul 03.12.2020 (10:00) – 04.12.2020 (10:00) au fost raportate 176 de decese (109 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 42 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.

170 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

loading...