Regizor lituanian, omorât de trupele ruse în timp ce filma un documentar în Ucraina

Conflictul din Ucraina face o nouă victimă nevinovată. Mantas Kvedaravicius, regizor de filme documentare, a fost omorât sâmbătă de trupele ruse în Mariupol, potrivit presei locale, scrie Reuters.

A murit un cunoscut regizor lituanian. Se afla în Ucraina pentru a filma un documentar

Conform agenţiei de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării şi a colegilor acestuia, Kvedaravicius se afla în Mariupol pentru a filma un documentar. Regizorul urma să împlinească în acest an vârsta de 46 de ani.

O rachetă a lovit mașina în care se afla cineastul. El a fost dus la spital, dar nu a putut fi salvat, cnform Nexta.

„În timp ce încercau să părăsească Mariupolul, ocupanţii ruşi l-au ucis pe regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius”, a comunicat agenţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării prin intermediul reţelei Twitter.

„Am pierdut un creator binecunoscut în Lituania şi în întreaga lume, care până în ultimul moment, în ciuda pericolului, a lucrat în Ucraina invadată de Rusia”, a transmis preşedintele lituanian Gitanas Nauseda după vestea morţii regizorului.

Un regizor lituanian a fost omorât în Ucraina. Participase la Festivalul de Film de la Berlin din 2016

Mantas Kvedaravicius era cunoscut pentru documentarul său Mariupolis, care a debutat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din anul 2016.

„Prietenul nostru participant la Artdocfest (festival internațional de filme documentare -n.r.), documentaristul lituanian Mantas Kvedaravicius a fost ucis astăzi la Mariupol, cu un aparat de fotografiat în mâini, în acest război al răului împotriva lumii întregi”, a scris pe Facebook, potrivit Reuters, regizorul rus Vitaly Mansky, fondatorul festivalului de film documentar Artdocfest.