RAED ARAFAT: „STAREA DE ALERTA SE PRELUNGESTE CU INCA 30 DE ZILE!” Noile reguli intra in vigoare in aceasta noapte, la ora 00:00!

loading...

Starea de alertă în România va fi prelungită cu alte 30 de zile, din 14 decembrie.

Starea de alertă în România va fi prelungită cu alte 30 de zile, din 14 decembrie, și vor rămâne în vigoare, inclusiv în perioada Crăciunului și a Revelionului, aceleași restricții valabile acum, între care carantina pe timp de noapte, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Arafat i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze vizitele, să evite mersul la colindat și petrecerile de Revelion: „Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile”.
De asemenea, Raed Arafat a precizat că va fi introdusă o singură măsură nouă – vor exista reguli pentru operatorii de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile

Iata declarațiile lui Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă:

„A fost prezentată analiza situației, cu toate aspectele semnalate de INSP. Propunerea e de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Păstrăm măsurile. Adaugăm una singură: operatorii de transport cablu de schi se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor. În București am avut aproape 2.000 de cazuri în două zile. Fiecare dintre noi să respecte măsurile. Portul măștii, igiena, distanțarea, telemunca sunt esențiale.
De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma. Hotărârea de Guvern cu aceste măsuri va fi adoptată vineri de guvern. Rămâne totul limitat: petreceri de sute de oameni, e clar nu.
Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă. Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupupri a celor care merg la lucru”, a spus Raed Arafat.

„De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal

Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu. (…) Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia”, a mai adaugat Arafat.

loading...