Raed Arafat, anunț îngrijorător. A dezvăluit ce se întâmplă în spitalele din Capitală: „La Bucureşti, la acest moment…”

loading...

Bilanțul oficial arată că tot mai multe persoane ajung la spital în stare gravă din cauza coronavirusului, astfel că au nevoie să fie internate în secțiile ATI. Care este situația din spitale?

Deși autoritățile spun că au fost făcute eforturi mari pentru a crește numărul de paturi în secțiile de terapie intensivă, situația din spitale este una delicată, în special în Capitală.

Raed Arafat, precizări despre numărul de locuri din secțiile de terapie intensivă

Noul coronavirus provoacă probleme serioase în spitalele din București. Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensivă din Capitală, astfel că medicii sunt nevoiți să îi transfere pe bolnavii aflați în stare gravă în alte spitale din țară.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a ținut să precizeze că pe lângă lipsa locurilor din secțiile ATI, medicii se mai confruntă cu o problemă serioasă, refuzul familiilor pacienților de a-și da acordul pentru ca aceștia să fie transferați în alte unități medicale. Raed Arafat a atras atenția că acest comportament poate înrăutăți starea bolnavilor și poate avea consecințe grave.

„La Bucureşti, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienţi care sunt în Unităţile de Primiri Urgenţe, unde se asigură şi ventilaţia, dar, bineînţeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, inclusiv în alte judeţe. Aţi văzut, astăzi (n.r 13 decembrie), doi pacienţi au plecat către Sibiu. Acum câteva zile, am trimis mai mulţi pacienţi în mai multe judeţe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoşani, în mod deosebit, dar ne confruntăm şi cu o situaţie pe care trebuie să o spun, şi anume, când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă pacienţii sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei. Deci acesta este un lucru pe care încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă, chiar dacă e la distanţă, într-o secţie de Terapie Intensivă decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţe la Bucureşti. Bineînţeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, potrivit libertatea.ro .

loading...