Pune nucile în apă clocotită și vezi ce se întâmplă

În căutarea constantă a plăcerilor culinare, puțini pot rezista farmecului unui desert care combină textura bogată a nucilor cu dulceața seducătoare a ciocolatei.

Această rețetă de “Delicioase dulciuri cu nuci” oferă o încântare senzorială în fiecare înghițitură, fiind opțiunea perfectă pentru a îndulci momentele tale speciale sau pur și simplu pentru a satisface pofta ta de dulce.

Ingrediente:

  • 360 de grame de nuci cu coajă
  • 200 de grame de nuci fără coajă
  • Cantitatea necesară de apă
  • 3 linguri de miere
  • 120 de grame de ciocolată neagră
  • 120 de grame de ciocolată albă
  • 2 linguri de cocos ras

Preparare Pas cu Pas:

Pasul 1: Pregătirea nucilor

Într-un vas mic, așezăm nucile cu coajă și le acoperim cu apă. Punem vasul pe foc și lăsăm nucile să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. După ce a trecut timpul, scoatem nucile din apa fierbinte și le descojim pentru a dezvălui miezurile valoroase. Nu uităm să separăm aproximativ 6 nuci pentru decorul final.

Pasul 2: Mărunțirea nucilor

Cu nucile decojite și pregătite, luăm un cuțit cu lamă lată și începem să le tocam manual, obținând o textură uniform tocată. După ce toate nucile sunt tocate, le transferăm într-un vas și adăugăm lingurile de cocos ras și mierea. Amestecăm cu atenție pentru a obține o combinație omogenă. Dacă dorim, putem folosi mănuși pentru o manipulare mai comodă și eficientă a ingredientelor.

Pasul 3: Modelarea dulciurilor

Cu amestecul de nuci, cocos și miere bine amestecat, modelăm mici porțiuni rotunde, asemănătoare cu niște bucăți tentante. Rezervăm aceste forme în timp ce continuăm cu următorii pași.

Pasul 4: Topirea ciocolatei albe

Pregătim un baie-marie încălzind apă într-un vas și așezăm în interior un recipient de sticlă pentru a topi ciocolata albă. Lăsăm ciocolata să se topească ușor. Odată ce s-a răcit puțin, transferăm ciocolata topită într-un șpritz sau poșetă de patiserie.

Pasul 5: Crearea bazei de ciocolată

Luăm forme de silicon și le ungem ușor cu ajutorul unei pensule. Apoi, punem un strat de ciocolată albă pe fundul fiecărei forme, formând astfel baza delicioșilor noștri dulci.

Pasul 6: Asamblarea dulciurilor

Pe stratul de ciocolată albă întărit, așezăm dulciurile de nucă și miere pe care le-am rezervat. Aplicăm o ușoară presiune pentru a uni ingredientele și le lăsăm să se așeze.

Pasul 7: Acoperirea cu ciocolată neagră

Într-un alt vas de baie-marie, topim ciocolata neagră, anterior tăiată în bucăți pentru a accelera procesul. Odată topită și răcită, o adăugăm într-un șpritz sau poșetă de patiserie.

Pasul 8: Atingerea finală și prezentarea

Acoperim fiecare dulci cu un strat generos de ciocolată neagră, asigurându-ne că ajunge până sus în forme. Odată gata, lăsăm ciocolata să se întărească.

Lasă un comentariu