Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe marele actor

0

Ion Caramitru va fi înmormântat astăzi, 10 septembrie, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu. Familia a încercat cât de mult a putut să întârzie data la care va fi îngropat marele actor, pentru ca toți fanii și apropiații lui să-și poată lua „rămas-bun’ de la el. Au apărut deja primele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru, iar în cadrul acestora puteți vedea cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe regretatul artist!

Zi neagră pentru întreaga țară! Astăzi, pe data de 10 septembrie, va fi îngropat unul dintre cei mai mari actori pe care România i-a avut vreodată, Ion Caramitru. Marele artist va fi înmormântat pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din București, cu onoruri militare.

Rând pe rând, apropiații lui Ion Caramitru și-au făcut apariția încă de la primele ore ale zilei la căpătâiul său, pentru a-și lua „adio’ și pentru a-l conduce mai apoi pe ultimul drum. Pe lângă membrii familiei, și câțiva dintre bunii lui prieteni au venit să-i aducă un ultim omagiu, cu sufletele împietrite de durere.

Trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru a fost depus dimineață la biserica Sfântul Visarion din București. De acolo, sicriul va fi dus la Cimitirul Bellu, loc în care actorul va fi înmormântat. Cortegiul va face înainte o scurtă oprire în față Teatrului Național, instituție pe care artistul a condus-o mai bine de un deceniu.

Primele-imagini-înmormântare-Ion-Caramitru-1-1

Fiul lui Ion Caramitru, Andrei Caramitru, a venit să-și conducă tatăl pe ultimul drum. Alături de el se află și Mitică Popescu, Principesa Margareta, dar și actrița Mariana Mihuț, soția lui Victor Rebengiuc.

Primele-imagini-înmormântare-Ion-Caramitru-3

Ulterior, la biserica Sfântul Visarion din București au ajuns și Catrinel Dumitrescu, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Gigi Căciuleanu, Andrei Pleșu, Ștefan Bănică, George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Horațiu Mălăele, Florin Zamfirescu și Mihai Constantin.

ion-caramitru23

Majoritatea au venit îmbrăcați în negru la înmormântarea lui Ion Caramitru, în semn de doliu. Pe chipul tuturor se poate citi durerea. Moartea artistului a fost un șoc și o lovitură grea pentru toți cei care care l-au iubit și l-au apreciat. Aceștia au venit să-i aducă câte o coroană de flori, simbolul al respectului față de artist.