Primele imagini cu Elena Udrea încătușată, în Bulgaria. Când va fi judecată

Au apărut primele imagini cu Elena Udrea încătușată, în Bulgaria. Fosta „blondă de la Cotroceni’ a fost audiată de o instanță din Bulgaria, timp de o jumătate de oră. În aceste momente, fosta politiciană este arestată la Pertich, după ce procurorul a hotărât o prelungire cu 72 de ore. Partenera de viață a lui Adrian Alexandrov va fi judecată mâine.

Primele imagini cu Elena Udrea încătușată, în Bulgaria, au devenit virale în urmă cu scurt timp. Fosta politiciană a fost audiată astăzi, 8 aprilie 2022, de către o instanță din Bulgaria, vreme de o jumătate de oră. Iubita lui Adrian Alexandrov e arestată la Pertich, iar în cursul zilei de mâine aceasta va fi judecată.

Primele imagini cu Elena Udrea încătușată, în Bulgaria. Când va fi judecatăPrimele imagini cu Elena Udrea încătușată, în Bulgaria. Când va fi judecatăAstăzi, Elena Udrea s-a prezentat la instanța de judecată din Blagoevgrad, Bulgaria, pentru procesul în care se discută mandatul de extrădare emis de statul român pe numele fostului ministru, scrie Antena 3. Fosta politiciană a fost adusă de polițiști în sala de judecată din Bulgaria, țară în care a fost reținută ieri, 7 aprilie, de către autorități, atunci când blondina încerca să treacă granița spre Grecia la Kulata.

Primele imagini cu Elena Udrea încătușată, în Bulgaria

În aceste momente, Elena Udrea este arestată la Pertich. Conform spynews.ro, procurorul a decis o prelungire cu 72 de ore. Ulterior, de pe data de 11 aprilie, fosta politiciană se va prezenta în fața instanței pentru a se stabili dacă blondina va rămâne sau nu în arest până ce va fi extrădată în România.

Aceeași sursă mai scrie că Elenei Udrea i se va aplica mandatul european de arestare în cel mult 10 zile și va trebui extrădată în România, conform unei proceduri de urgență. în prezent, oamenii legii de la noi din țară se ocupă de actele necesare în acest context.

Iubita lui Adrian Alexandrov rămâne în arest în Bulgaria, cel puțin până luni. Autoritățile bulgare au decis că abia săptămâna viitoare vor tranșa în justiție extrădarea Elenei Udrea, conform digi24.

Cătălin Predoiu, ministrul justiției, despre situația Elenei Udrea

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a declarat că mandatul de executare de la Tribunalul București a fost comunicat de Poliția din România către oamenii legii din Bulgaria, țară în Elena Udrea se află acum.

„A fost emis mandatul de executare de Tribunalul București, mandatul a fost comunicat într un timp record de Poliția Română către autoritățile bulgare. În acest moment suntem in procedura de predare. Urmează ca instanța bulgară, pe baza reglementărilor bulgare, sa procedeze mai departe’, a spus Cătălin Preodiu, pentru realitatea.net.

Conform digi24, , Cătălin Predoiu a spus că ministerul pe care îl conduce nu este implicat în procedura de aducere în ţară a Elenei Udrea. Totodată, el a spus că aceasta se află în custodia autorităţilor bulgare şi  va fi prezentată instanței.

„Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. (…) Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei’, a declarat Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.

Pe site-ul Poliției se arată următorul mesaj: „Împotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu’.

Iubita lui Adrian Alexandrov va fi judecată mâine

Elena Udrea va fi judecată mâine, pe data de 9 aprilie 2022. Aceasta ar fi așteptat să afle decizia Înaltei Curți de la Sofia. Fosta „blondă de la Cotroceni’ ar fi plecat către Kulata atunci când ar fi fost anunțată cu privire la o menținere a condamnării de 6 ani.

Elena Udrea ar fi fost prinsă de oamenii legii atunci când a încercat să treacă din Bulgaria în Grecia. Joi, 7 aprilie, fosta politiciană a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită.

Avocatul Elenei Udrea: „Nimeni din instanță nu vorbește limba română’

Avocatul Elenei Udrea a precizat că procesul a fost amânat până mâine, deoarece nu există un translator la instanță, notează Antena 3.

„Nu a spus nimic pentru că nu sunt documente. Nu au fost traduse. Nu avem translator din română în bulgară și acesta este motivul pentru care cazul s-a mutat pentru mâine. Nimeni din instanță nu vorbește limba română’, a declarat avocatul Elenei Udrea.

În același timp, autoritățile din Bulgaria au anunțat că dacă judecătorul va hotărî ca Elena Udrea să fie extrădată, aceasta ar trebui să revină în țară în termen de 10 zile.

În general, procedura mandatului european de extrădare în cazul unei țări care se află pe teritoriul UE e un una simplă, mai notează sursa menționată. Mai exact, în 72 de ore de la momentul în care persoana respectivă e prinsă, mandatul trebuie să fie confirmat sau infirmat de o instanță.

În ceea ce privește procesul de traducere al documentelor, acesta e unul mai dificil însă, pentru că instanța trebuie să identifice în Codul penal din Bulgaria infracțiunile similare cu cele pentru care Elena Udrea a fost condamnată în România. Acest lucru necesită prezența unui translator.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute

Pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute’, după ce a fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Pe vremea când ea ocupa funcția de ministru al turismului și dezvoltării, blondina ar fi primit un milion de euro mită de la mai mulți oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul.

Elena Udrea a plecat din România joi dimineață, înainte ca instanța să dea verdictul condamnării la închisoare. Aceasta a părăsit țara prin vama Giurgiu, într-o mașină în care s-ar fi aflat și un prieten de familie.

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente’, a susținut Poliția de Frontieră.