Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 450 g smântână
- 100 g unt, la temperatura camerei
- 8 ouă
- 7 linguri de făină
- 7 linguri de zahăr
- 1 plic praf de copt
- Coaja rasă de la o lămâie
- Opcional: stafide, fructe, nuci
- Unt pentru uns forma
- Dulceață de caise pentru servit
- Zahăr pudră
Instrucțiuni:
- Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Într-un vas, pune ingredientele în ordinea menționată mai sus și amestecă-le bine până obții o compoziție spumoasă.
- Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți înalți, tapetată cu unt (fără făină). Pentru a asigura o distribuție uniformă a aluatului și pentru a elimina aerul din el, lovește ușor tava de masă de câteva ori.
- Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 25 – 30 de minute.
- Pe parcursul coacerii, prăjitura va crește foarte mult, dar odată ce o scoți din cuptor, se va lăsa.
- Poți servi prăjitura fie fierbinte, fie rece. Pentru a adăuga o notă dulce și aromată, poți însoți prăjitura cu dulceață de caise și puțin zahăr pudră deasupra.