• Home
  • Culinar
  • Prăjitură Delicioasă cu Brânză de Vaci și Smântână – Amesteci totul si bagi la cuptor

Prăjitură Delicioasă cu Brânză de Vaci și Smântână – Amesteci totul si bagi la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 450 g smântână
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 8 ouă
  • 7 linguri de făină
  • 7 linguri de zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Opcional: stafide, fructe, nuci
  • Unt pentru uns forma
  • Dulceață de caise pentru servit
  • Zahăr pudră

Instrucțiuni:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Într-un vas, pune ingredientele în ordinea menționată mai sus și amestecă-le bine până obții o compoziție spumoasă.
  3. Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți înalți, tapetată cu unt (fără făină). Pentru a asigura o distribuție uniformă a aluatului și pentru a elimina aerul din el, lovește ușor tava de masă de câteva ori.
  4. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 25 – 30 de minute.
  5. Pe parcursul coacerii, prăjitura va crește foarte mult, dar odată ce o scoți din cuptor, se va lăsa.
  6. Poți servi prăjitura fie fierbinte, fie rece. Pentru a adăuga o notă dulce și aromată, poți însoți prăjitura cu dulceață de caise și puțin zahăr pudră deasupra.

Distribuie