Planta miraculoasa pentru sanatate: Frunzele de dafin regleaza tensiunea arteriala si scapa de grasime si zaharul din sange

O adevarata binecuvantare a fost oferita oamenilor de catre Maica Domnului. Este vorba despre frunzele de dafin care, pe langa folosirea lor in bucatarie, au si proprietati terapeutice impresionante. Aceste frunze de dafin pot scapa organismul de grasimi si de zaharul din sange, pot regla tensiunea arteriala si pot ajuta la un somn odihnitor.

Frunzele de dafin sunt la indemana peste tot, putand fi gasite in piete si in magazinele locale de mancare sanatoasa. Aceasta planta super sanatoasa poate fi folosita ca un remediu natural, ajutandu-te sa tratezi diferite probleme de sanatate.

In afara de tanini si de alti compusi activi, frunzele contin pana la 3% ulei esential, care este compus in cea mai mare parte din cineol (pana la 70%). Acest ulei se gaseste in fructe, care mai contin si acid lauric, acid oleic, acid palmitic si acid linoleic.

Beneficiile frunzelor de dafin pentru sanatate sunt numeroase si impresionante. Conform unui studiu realizat de catre specialistii in medicina, frunzele de dafin au proprietati expectorante, antispasmodice, antiinflamatorii si antifungice. Frunzele de dafin sunt bogate in uleiuri volatile, contin mucilagii, pectine, rezine, dar si lactona (substanta amara).

Subtitlu: Ce beneficii aduce dafinul organismului tau

Dafinul poate ajuta la tratarea multor probleme de sanatate. Acestea includ durerile de cap si migrenele, problemele nervului sciatic, retentia de fluide, sforaitul, slabiciunea si energia redusa, cistita, oboseala musculara, infectiile pielii, otita, spasme, distensia abdominala si gazele, simptomele premenstruale, depresia, artrita, uretrita, contractii musculare si nervoase, si lacunele mentale.

Pentru a obtine beneficiile maxime ale acestei plante, ar trebui sa prepari un ceai de dafin. Pentru a-l face, ai nevoie de 30 gr de frunze uscate de dafin si de apa.

Subtitlu: Cum sa prepari ceaiul de dafin si cum sa il folosesti

Fierbe apa si adauga frunzele uscate de dafin la ea. Fierbe pentru cateva minute impreuna, apoi ia oala de pe foc, acoper-o si las-o sa se raceasca. Strecoara si adauga miere dupa gust. Este recomandat sa bei acest ceai de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Beneficiile pentru sanatate ale frunzelor de dafin sunt impresionante si diverse. Acestea sunt o sursa excelenta de vitamina A, C, magneziu, mangan, potasiu, fier si calciu. De asemenea, ajuta la digestie si trateaza colicile, balonarea si ulcerele stomacului. Pot calma durerile cauzate de artrita. Maseaza uleiul de dafin pe zonele afectate pentru a obtine un efect de vindecare. Pentru a preveni matreata, clateste parul cu o solutie care contine frunze de dafin.

In concluzie, frunzele de dafin sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, dar si un remediu natural pentru multe probleme de sanatate. Prepararea unui ceai de dafin si consumul lui de doua ori pe zi poate aduce beneficii impresionante pentru sanatatea ta.

Lasă un comentariu