Plăcinte moldovenești, rețeta Mirelei Vaida. Care este secretul prezentatoarei

Mirela Vaida a dezvăluit recent pe canalul ei de Youtube una dintre cele mai delicioase rețete moldovenești: plăcinte poale-n brâu. Deși par a fi foarte complicate, aceste plăcinte se prepară foarte ușor dacă ai ingredientele potrivite și secretul care le face aromate și pufoase.

Rețeta Mirelei Vaida de plăcinte moldovenești poale-n brâu

Ingrediente aluat:

  • 1 kg făină
  • sare grunjoasă
  • puțin zahăr
  • drojdie (pe care o dizolvăm în apă caldă)
  • unt
  • două gălbenușuri de ou
  • puțin lapte cald

Ingrediente umplutură plăcinte:

  • brânză de vaci aprox. 1 kg
  • stafide
  • coaja de la două lămâi
  • doua ouă întregi
  • zahăr vanilat
  • esență de rom
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • câteva linguri de griș (dacă compoziția e prea moale)

Mod de preparare:

Secretul unor plăcinte pufoase și aromate este de fapt untul. Acesta trebuie să fie cât mai gras și dacă se poate dintr-o sursă sigură, naturală. Și drojdia folosită este foarte importantă. Ea trebuie să fie proaspătă de la frigider și de calitate bună.

„Eu pun de obicei un cubuleț de drojdie la un kilogram de făină sau un pumnisor de drojdie dizolvată în apă caldă. Untul cu drojdia se amestecă cu făina, după care se adaugă laptele. Am pus și două gălbenușuri și apoi omogenizez compoziția. Eu frământ aluatul la mână. Când aluatul e gata, îl las puțin să crească jumătate de oră, timp în care pregătesc umplutura pentru plăcinte. Untul trebuie să aibă grăsime multă.

Am luat câte un pic de aluat și facem foaia pentru plăcintuță, punem brânză în mijloc și le împachetăm. La final le las în tavă să mai crească 10 minute. La final le ung cu gălbenuș de ou pe deasupra și le bag în cuptorul încălzit la 180 de grade”, a spus Mirela Vaida pe canalul ei de Youtube.

Mirela Vaida a demonstrat în repetate rânduri că este o gospodină desăvârșită. Ea le-a prezentat fanilor și rețeta ei de cozonac moldovenesc cu care nu dă greș niciodată, dar și o rețetă de pizza de casă extrem de gustoasă.